Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Obama’dan Trump eleştirisi: ABD politikalarına akıl ve izan gerek

Reklam

ABD eski Başkanı Barack Obama mevcut başkan Trump’a yönelik eleştirilerde bulundu. Obama, Trump yüzünden ABD politikalarının anormalleştiğini belirterek “Amerikan politikalarına yeniden akıl ve izan getirmek gerek” dedi.

ABD eski Başkanı Barack Obama, Cuma günü Illinois-Urbana Champaign Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, mevcut başkan Trump için sert sözlerde bulundu.

Kasım’da yapılacak olan Amerikan Kongresi seçimleri öncesi gençlere seslenen Obama, Trump’ın partisinin demokrasiyi tehlikeye attığı, ülkeyi kutuplaştırdığı, uluslararası anlaşmaları hiçe saydığı ve Rusya ile yakınlaştığını ifade etti.

Trump’ın tüm bu olumsuzlukların nedeni değil sonucu olduğunu belirten Obama “Amerikan politikalarına yeniden akıl ve izan getirebilme şansları olduğunu” söyleyerek seçimlere göndermede bulundu.

Obama demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Korkudan beslenmek, bir grubu diğeriyle karşı karşıya getirmek, bizim gibi olmayanlar olmasa düzen ve asayişin sağlanacağı söylemi yıllardır var. Sağlıklı bir demokraside bu söylem işe yaramaz. Bunun panzehiri etkisini göstermeye başlar ve siyasi yelpaze içindeki iyi niyetli insanlar geri kafalı ve bağnazları, korkudan beslenenleri ifşa ederek uzlaşı için çalışır” dedi.

Obama gençlere seslendiği konuşmasında, “Kötü politika ve görevin kötüye kullanılmasını engelleyecek tek bir şey bulunuyor, o da sizin oyunuz” ifadelerini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49

Barbar İsrail, Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı: Müdahaleye hazırlanıyor

İsrail Devlet Televizyonu KAN son dakika haberi geçti. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a göre İsrail ordusu,…

6 Mayıs 2024 11:19

Fransa genelinde liseliler yarın Gazze’ye destek mitingi düzenleyecek

Fransa genelindeki Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen protestolar liselere de yayıldı. Ülke genelindeki onlarca lisede yarın…

6 Mayıs 2024 11:06

Cambazın numarası bitmez

"Topluma sunuluş biçimiyle problemin ele alınış çekline bakınca, içinden geçtiğimiz küresel sorunlar ve sıkıntılardan sistem…

6 Mayıs 2024 11:01
Reklam