Oktar'cılardan Twitter'da '2019 Mehdi Yılı' propagandası

Geçtiğimiz ay yoğun operasyonlar düzenlenen ve çoğu üyesi gözaltına alınan Adnan Oktar cemaati, twitterda '2019 Mehdi Yılı' propagandası yaptı.

Oktar'cılardan Twitter'da '2019 Mehdi Yılı' propagandası

Geçtiğimiz ay yoğun operasyonlar düzenlenen ve çoğu üyesi gözaltına alınan Adnan Oktar cemaati, Twitter’da 2019 Mehdi Yılı propagandası yaptı.

Bir suç örgütü olarak cemaatin bu duruma rağmen sosyal medyayı etkili şekilde kullanma cüretini göstermeye devam ettiği biliniyor. Özelliklle Twitter’da sık sık evrim ve bilim düşmanlığını oluşturduğu hashtag’lerle ‘kampanya’ya çeviren gerici şebeke, bu kez de ‘#2019MehdiYılı’ adlı hashtag’iyle Türkiye gündemine girdi. Akıl ve bilim dışı hashtagla gündemde dördüncü sıraya kadar yükselen cemaat, bu etiket altında “2019’da mehdinin yılı olacak” propagandası yapıyor.

Öte yandan bu propagandayı gören kimi diğer gerici yapılanmalar da kampanyayı kendilerine yontmaya çalışıp bir başka gerici faaliyet için olanak yaratıyor.

Geçtiğimiz aylarda yoğun operasyonlara uğrayan cemaatin halen bu propagandayı yapabilmesi, Türkiye’de gericiliğin geldiği durumu gözler önüne seriyor.