Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Putin: Yabancı askerler Suriye topraklarından çıkmalı

Reklam

Rusya’nın Soçi kentinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Suriye hükümetinin teröristlerle mücadelede başarısının ardından geniş kapsamlı bir siyasi sürecin başlaması için koşullar hazır” açıklamasını yaptı. Görüşmeye dair Kremlin’den yapılan açıklamada da Putin’in “Siyasi sürecin başlamasının ardından yabancı silahlı güçler Suriye topraklarından çıkacaktır” dediği kaydedildi.

Son olarak Aralık ayında Suriye’nin Lazkiye kentinde bir araya gelen Putin ve Esad görüşmesinin ardından konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, liderlerin Suriye’deki terörle mücadeledeki son durumu değerlendirdiklerini belirterek, Rusya Devlet Başkanı’nın mevkidaşına “Siyasi sürecin başlamasının ardından yabancı silahlı güçler Suriye topraklarından çıkacaktır” dediğini aktardı.

Suriye Devlet Başkanı Esad ise Putin ile görüşmesi hakkında “Siyasi süreci ele aldık ve BM ile birlikte çalışacak anayasa komisyonu için adaylar seçeceğiz” dedi. Esad Suriye’ye istikrarın geldiğini ve bunun “bir süre önce başlatılan siyasi sürece kapı açtığını” ifade etti. Esad şöyle devam etti:

“Bu kolay olmayacak çünkü biliyoruz ki bazı ülkeler Suriye’ye istikrarın gelmesini istemiyor. Fakat sizinle, diğer ortaklarımız ve dostlarımızla barış sürecinde güçlü bir ilerleme sağlayacağız. Askeri başarılarımız sayesinde ülkedeki durumu normalleştiriyoruz ve vatandaşlarımızın geri dönmesinin önünü açmaya çalışıyoruz.”

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam