Ruhani: Sosyal medyaya erişim engellenmemeli

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, hazırlanan hükümet bütçesinde gençlerin istihdamı için kapsamılı projelerin öngörüldüğünü ifade ederek sosyal medyaya da erişimin engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Ruhani: Sosyal medyaya erişim engellenmemeli

İran Cumhurbaşkanı, hazırlanan hükümet bütçesinde gençlerin istihdamı için kapsamılı projelerin öngörüldüğünü ifade ederek sosyal medyaya da erişimin engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ekonomi Bakanı Mesut Kerbasiyan ve yardımcılarıyla yaptığı görüşmede, bu Bakanlık’taki yöneticilerin doğru bir yolda adım attığını belirterek, “Hepimizin ana görevi İslam dini, İslam İnkılabı, ülke ve vatandaşlara hizmet sunmaktır” dedi.

Mehr haber ajansının haberine göre, mevcut sıkıntıların sorumlular ile genç kuşağın arasındaki mesafeden kaynaklandığına dikkati çeken Ruhani, hükümetin hazırladığı bütçe teklifiyle ilgili olarak, “Meclis’in asıl görevi bütçenin niteliği ve amacını değiştirmek değil. Bütçe teklifine destek sağlama, düzeltme ve iyi bir sonuca bağlamaktır” ifadesini kullandı.

İşsizlik ile fakirlik gibi sorunların konuşma yöntemleriyle çözülemeyeceğini kaydeden Hasan Ruhani, vatandaşların gerçekleri net bir şekilde öğrenebilmesi için herkesin açık bir şekilde konuşması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerine şöyle devam etti: Hükümetin en büyük onuru, vatandaşların bilgiye erişim hakkını savunmaktır. Vatandaşların sosyal medyaya (Telegram) erişimi kalıcı olarak kesilmemeli. Bunun yanı sıra halkın iş hayatı da göz ardı edilmemelidir.

Bunlara ilave oalarak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hazırlanan hükümet bütçesinde gençlerin istihdamı için kapsamılı projelerin öngörüldüğünü aktardı.