Rus Dışişleri'nden Zaharçenko suikastına ilişkin açıklama

Ukrayna’da tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun, Donetsk’in merkezinde meydana gelen bir patlamada hayatını kaybetmesi olayına ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, suikastle ilgili Ukrayna'yı işaret etti.

Rus Dışişleri'nden Zaharçenko suikastına ilişkin açıklama

Ukrayna’da tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun, Donetsk’in merkezinde meydana gelen bir patlamada hayatını kaybetmesi olayına ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, suikastle ilgili Ukrayna’yı işaret etti.

Zaharova “Kiev’deki savaş partisi, Minsk anlaşmasını yerine getirmek ve iç çatışmayı çözüme kavuşturma yollarını aramak yerine terör senaryosunu hayata geçirerek bölgede onsuz da zor olan durumu daha da kötüleştiriyor. Barış vaatlerini yerine getirmeyip görünüşe bakılırsa kanlı katliama geçme kararını almışlar” diye açıklama yaparken, Ukrayna’daki politik sistemin bir kukla olduğunu, bu cinayetin araştırılması gerektiğini söyledi.