Reklam
Kategoriler: Dış AçıManşet

Rusya: ABD’nin çekildiği topraklar Suriye’ye bırakılmalı

Reklam

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’den çekilen ABD’li askerlerden boşalan toprakların Şam yönetiminin  kontrolüne bırakılması gerektiğini ifade etti.

Sputnik Türkiye‘nin aktardığına göre, haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, “ABD’lilerin terk ettiği toprakların kontrolünün kime bırakılacağı sorusu doğuyor. Uluslararası hukuku ve Suriye ile Suriye halkının geçtiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda, bu Suriye hükümeti olmalı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKLERLE KOORDİNASYON OPERASYONLARDA DA GEÇERLİ”

Basın toplantısında Zaharova’ya ayrıca Türkiye’nin, Suriye’nin Menbiç bölgesine operasyon düzenlemesi beklentisine ilişkin bir soru yöneltildi.

Rus Sözcü soru karşısında, “Görüşlerimizi ve Suriye konusunda herhangi somut bir politikanın gerçekleştirilmesini, Türk meslektaşlarımızla sıkı bir biçimde koordine ediyoruz. Bu koordinasyon dış politika alanında olduğu gibi sahada terör karşıtı askeri operasyonlar düzenlenmesi alanında da geçerli” dedi.

Zaharova, ABD’li birliklerin Suriye’den çekilme takvimi ve bu kararın nedenleriyle ilgili bir netlik olmadığını kaydetti.

Zaharova, “Hiç kuşkusuz, bu kararın önemini anlıyoruz. Değerlendirmelerimize göre bu, kapsamlı bir çözüm sağlanmasına yönelik. Moskova, Suriye topraklarının önemli bölümünün ABD tarafından ‘fiili işgali’ Suriye krizinin çözümü için ciddi bir engel olduğu konusunda birçok kez uyarıda bulunmuştu” ifadelerini kullandı.

“BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇİLMİŞ OLABİLİR”

Zaharova, ABD’li birliklerin çekilmesinin uluslararası koalisyonun Suriye’deki saldırılarının sonlanacağı anlamına gelip gelmediğini de anlamadıklarını belirtti.
“ABD’li yetkililerden Washington’un stratejisi hakkında net, anlaşılır açıklamalar gelmiyor. Açıklamalar çok üstü kapalı şekilde yapılıyor. Bundan hareketle, terörle mücadele operasyonunda bir sonraki aşamaya geçildiği çıkarımı yapılabilir” diye devam eden Zaharova, koalisyon tarafından düzenlenen saldırıların geleceğinin soru işareti olduğunun altını çizdi.

Bu haber en son değiştirildi 26 Aralık 2018 18:58 18:58

Reklam

Önceki Haberler

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09
Reklam