Rusya: İdlib'te milyonlarca sivil rehin tutuluyor

Birleşmiş Milletler (BM) Rusya Daimi temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye konusuyla gerçekleştirdiği toplantıda konuştu ve İdlib'te teröristlerin milyonlarca sivili rehin tuttuğunu dile getirdi.

Rusya: İdlib'te milyonlarca sivil rehin tutuluyor

Birleşmiş Milletler (BM) Rusya Daimi temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye konusuyla gerçekleştirdiği toplantıda konuştu ve İdlib’te teröristlerin milyonlarca sivili rehin tuttuğunu dile getirdi.

Nebenzya, ateşkesin teröristlerce her gün onlarca kez ihlal edildiğini ifade ederken, militanların komşu bölgelere sızarak saldırlar düzenlediğini, komşu şehir ve köyleri ateşe tuttuğunu da söyledi.

Nusra’nın İdlib’i kontrol altında tutmaya çalıştığını ifade eden Rusya BM Daimi temsilcisi, operasyonların devam etmesi gerektiğinin altını çizerek “Bu yüzden bu durumun dondurulması kabul edilemez. Güvenlik Konseyi kararlarında, hiçbir ateşkes rejiminin terörist örgütleri kapsamadığı net biçimde belirtilmiştir. Teröristlere karşı mücadele devam etmeli” diye konuştu.

Vasiliy Nebenzya, konuşmasına şöyle devam etti: “Suriye yönetiminin, ülkenin tüm toprakları üzerinde kontrolü sağlamak için mücadele etme hakkına sahip olduğu yönündeki açıklamanız çok zamanında oldu. Hatta, bu Suriye hükümetinin halkı karşısındaki yükümlülüğüdür.

Teröristlerin elinde bu kadar yabancı askeri ürün nerden? Doğrudan üreticilerden mi alıyorlar? Ya da dış destek konusunda sıkıntı yaşamayan sözde ılımlı muhalefetten mi alıyorlar? Bu konunun BM’nin ilgili kurumları tarafından acilen araştırılmalı.

Diğer partnerleri de bu sürece gerçek katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Halen uzlaşma girişimlerine katılma ve böylelikle Suriye’deki olumlu eğilimleri sağlamlaştırma fırsatı var.”