Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya’da AVM yangınında ölü saysı 64’e çıktı

Reklam

Rusya’nın orta güney kesiminde yer alan Kemerovo şehrindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 64’e çıktığı bildirildi.

Alışveriş merkezinin sinema salonları ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu en üst katında yangın çıkmış ve çok sayıda kişi içerde mahsur kalmıştı. Alışveriş merkezindeki iki sinemanın yangında çöktüğü ve itfaiye ekiplerinin binanın bazı bölümlerine ulaşmakta zorluk çektiği öğrenilmişti.

Batı Sibirya’da bulunan, Moskova’dan 3 kilometre uzaklıktaki Kemerovo’nun nüfusu 500 bini buluyor. Sanayi kenti, Rusya’nın en büyük kömür havzasının bulunduğu bölgede yer alıyor.

“Acil çıkış kapıları kilitliydi”

Kayıp sayısının yüksek olması nedeniyle ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. Resmi kaynaklar yangın sonrası 16 kişinin kayıp olduğunu ve hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Olayla ilgili daha önce yapılan açıklamada aralarında 40 çocuğun da olduğu 70 kişiden haber alınamadığı belirtilmişti.

Yangınla ilgili olarak gözaltına alınan üç kişiden birinin 2013 yılında açılan alışveriş merkezinin müdürü olduğu açıklandı. Yangın Pazartesi sabahı söndürülebildi.

Binada öncelikle yangına karşı yeterli önlem alınmadığının tespit edildiğini söyleyen Rusya Afet ve Acil Bakanlığı sözcüsü Vladen Aksiyonov binanın çökme tehlikesinin bulunduğunu belirtti. Kemerovo idari bölge vali yardımcısı Vladimir Çernov güvenlik önlemleriyle ilgili birçok ihmalin tespit edildiğini söyledi. Rusya medyasında çıkan haberlerde sinema salonlarının bulunduğu katta yangın alarmının olmadığı ve imdat çıkış kapılarının kilitli olduğu ifade ediliyor.

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam