Rusya'dan Esad açıklaması: Suriye'de hiçbir siyasi figürü desteklemiyoruz

"Beşar Esad konusuna gelecek olursak; biz, Suriye'de hiçbir siyasi figürü desteklemediğimizi birçok kez belirttik. Suriye'de çözüm sürecinin Suriyeliler tarafından yürütülmesi gerektiği ve ülkenin geleceğini belirleme hakkının sadece halka ait olduğu belirtilen BM Güvenlik Konseyi kararına ve Haziran 2012 tarihli Cenevre bildirgesine saygı duyuyoruz"

Rusya'dan Esad açıklaması: Suriye'de hiçbir siyasi figürü desteklemiyoruz

Rusya, ‘Suriye’de hiçbir siyasi figürü desteklemediği’ açıklamasıyla; Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin devamlılığı gibi bir amaçlarının olmadığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi bir ziyaret için gittiği İtalya’da ‘Akdeniz Roma Diyaloğu’ konferansında konuşarak, “Beşar Esad konusuna gelecek olursak; biz, Suriye’de hiçbir siyasi figürü desteklemediğimizi birçok kez belirttik. Suriye’de çözüm sürecinin Suriyeliler tarafından yürütülmesi gerektiği ve ülkenin geleceğini belirleme hakkının sadece halka ait olduğu belirtilen BM Güvenlik Konseyi kararına ve Haziran 2012 tarihli Cenevre bildirgesine saygı duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Rus haber ajansı Spuntik’in haberine göre, yeni anayasa ve seçimleri içeren BM Güvenlik Konseyi kararları anımsatan Lavrov, hangi siyasetçinin görevde kalıp kalmayacağına Suriye halkının karar vereceğini ifade etti.