Reklam
Kategoriler: İç AçıManşet

SGK’nın taşınmazları satılıyor!

Reklam

Diğer tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi sosyal güvenlik hakkını da alınıp satılacak bir mal olarak gören patronların iktidarı AKP, SGK’ya ait çok sayıda taşınmazın satışı için de düğmeye bastı. Bu yıl 34 milyar lira açık vermesi beklenen kurumun birçok ildeki mülkiyeti kendisine ait taşınmazları satışa çıkardığı öğrenildi.

SGK Başkanlığı dün yayınladığı ilanda, gayrimenkullerin satılacağını duyurdu. Buna göre, mülkiyeti SGK’ye ait olan gayrimenkuller, açık artırma usulü ile satılacak. İlanda satılacak gayrimenkullerin yerleri, muhammen bedelleri yer aldı. İlana göre 16 ilde yer alan çeşitli gayrimenkullar satılacak. Satılacak yerler arasında işyerleri, betonarme binalar, arsalar, 4-5 katlı binalar, meskenler, tarla da bulunuyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında en fazla arsalar var.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır‘ın haberine göre, Gayrimenkullerden bazılarının muhammen bedelleri şöyle: Muş merkezde yer alan Yaprak Tütün Bakımevi ve arsası 20 milyon 970 bin lira. Zonguldak Merkez Ontemmuz’da arsa 3.7 milyon lira. Balıkesir Burhaniye Geriş’te arsa 5.8 milyon lira. İstanbul Silivri Selimpaşa’da arsa 13.6 milyon lira. Şanlıurfa Akçakale Koruklu’da tarla 2 milyon lira. Kırıkkale Bahşili’de betonarme binası ve arsası 1.6 milyon lira. Burdur merkezde 5 katlı betonarme bina ve arsası 1.5 milyon lira. Niğde merkezde arsa 3.1 milyon lira. Tunceli merkezde 4 katlı kargir bina ve arsası 1.2 milyon lira. Kahramanmaraş Onikişubat’ta arsa 1.7 milyon lira.

Bu haber en son değiştirildi 14 Mart 2018 10:12 10:12

Reklam

Önceki Haberler

BAŞYAZI | Kılavuzu CHP olan DİSK: CHP’nin kaçışı, DİSK’in sorumsuzluğu

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. CHP’nin emekçilerin yanında görünüp oradan soluğu sermayenin bir…

5 Mayıs 2024 11:59

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hatay’da depremle ilgili konuştu: Rabbim öyle uygun gördü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda…

5 Mayıs 2024 11:12

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00
Reklam