Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-1

Sıra Erdal Beşikçioğlu’nda: ‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek?

Reklam

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP’nin gazetesi Sabah‘ın ünlülerle röportaj yaparak sürdürdüğü operasyonun son durağı oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Beşikçioğlu, “‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz.” dedi.

Gazetenin “Hepimiz aynı gemideyiz önce bunu farkedelim” manşetiyle yayınladığı röportaja göre Erdal Beşikçioğlu, “Sanatçının bir ideolojisi olabilir ama hiçbir ideolojiye ait olmamalı. Belki geçmişte sanatçılar bir ideolojiye ait hissediyorlardı kendilerini ama artık 21’nci yüzyıldayız.” dedi.

Beşikçioğlu, askerliğiyle ilgili gelen bir soruya ise “Devletim bana ‘Güneydoğu’da yapacaksın askerliğini’ dedi, gittim, yaptım. ‘Bu vatan için öl’ deseydi de ölürdük.” sözleriyle yanıt verdi.

Beşikçioğlu, gazete muhabiri Tuba Kalçık’ın “Siz böyle diyorsunuz ama dolar yükseliyor diye sevinen bir kesim de var. ‘Aynı gemide değiliz’ diyorlar ne yazık ki… ” şeklindeki çarpıtmalı sözünü de “Dolar yükseldiği dönemde benim bankada Türk Lirası param vardı ve ben paramı Türk Lirası’nda tutmaya devam ettim. Dolara çevirmedim, çevirmeyi bile düşünmedim. Ülkemizin daha iyi olmasını isterim her zaman. ‘Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim. Aynı gemideyiz, rotamızı nereye çevireceğimize de birlikte karar vereceğiz. Birlik duygumuzu kaybetmemiz gerekiyor. Yöneticilere oy vermiş olun ya da olmayın; Türkiye’nin çıkarlarını düşünmek ve korumak zorundayız. Başka Türkiye yok. Başka gidecek yerimiz de yok. Biz bu toprakların üzerinde birlikte yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumsal birlikteliğimizi sanatla, sporla ve diyalog kanallarını açık tutarak daha da iyi bir noktaya getirebileceğimize inanıyorum. Bir sanatçı olarak da bunun için ne gerekirse yaparım.” diyerek onayladı.

Yandaş Sabah Gazetesi, 24 Haziran seçimlerinin ardından Bülent Ortaçgil, Mazhar Alanson, Ahmet Ümit, Derya Köroğlu ve Hasan Saltık gibi isimlerle röportajlar yapmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 12 Kasım 2018 16:31 16:31

Reklam

Önceki Haberler

İran Dışişleri Bakanı’nın ziyareti sırasında Beyrut’a saldırı düzenlendi

İsrail ordusu, Dahiye Mahallesi'nde bir binayı hedef aldı. Beyrut'a düzenlenen İsrail hava saldırısı İran Dışişleri…

4 Ekim 2024 16:10

Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırı: 43 sanık hakkında hapis talebi

Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ne ilişkin saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından…

4 Ekim 2024 15:03

Berlin’de on binlerce kişi barış için yürüdü

Berlin’de on binlerce kişi, Ukrayna'ya silah sevkiyatına ve Almanya'ya ABD füzelerinin yerleştirilmesine karşı yürüdü. Gösteride…

4 Ekim 2024 14:59

DSÖ: Son 1 yılda Gazze’deki nüfusun yüzde 6’sından fazlası öldürüldü veya yaralandı

DSÖ, İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze'deki nüfusun yüzde 6'sından fazlasının yaralandığını veya öldürüldüğünü bildirdi. Acil…

4 Ekim 2024 14:15

Yandaş Cem Küçük AKP içindeki düşüşü açıkladı: En güçlü Erdoğancılar bile..

AKP'ye yakın yazar Cem Küçük, bugün bir seçim olması halinde Cumhur İttifakı'nın meclis çoğunluğunu kaybedeceğini…

4 Ekim 2024 14:12

Hafıza-i Beşer | Barışın Büyükelçisi Mahmut Dikerdem aramızdan ayrıldı

3 Ekim 1993’te aramızdan ayrılan antiemperyalist ve barışsever Büyükelçi Mahmut Dikerdem'i anıyoruz.

4 Ekim 2024 13:38
Reklam