Reklam
Kategoriler: Dış Açı

‘ABD, Suriye’de beyaz fosfor kullandı’

Reklam

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Hacin’deki hava saldırıları sırasında ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından yasaklı beyaz fosfor kullanımının araştırması için Birleşmiş Milletler’e (BM) talep gönderdi.

Suriye devlet haber ajansı SANA’nın aktardığına göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM’den sivillerin ölüm ve yaralanmalarına yol açan Hacin’deki hava saldırıları sırasında ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından yasaklı beyaz fosfor kullanımının araştırmasını talep etti.

Bakanlığın BM’ye ve BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Başkanı’na gönderdiği mektuplarda, fosforun kullanımı ‘alışılageldik ve sürekli hale gelen’ tutum olarak nitelendi. Hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere sivil halk arasında ölüm ve yaralanmaların meydana geldiği belirtilen mektuplarda, şöyle devam edildi:

“Suriye BMGK’yı bir kez daha dünya genelinde barış ve güvenliğin sağlanması için sorumluluk üstlenmeye ve bu suçlarla ilgili uluslararası soruşturma açmaya, söz konusu suçları kınamaya, onlara son verilmesi ve ileride tekerrürüne izin verilmemesi için derhal önlem almaya, ayrıca ABD ve diğer ülkelere ait güçlerin Suriye topraklarındaki yasadışı düşmanca varlıklarına son vermeye çağırıyor.”

SANA ajansı dün ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Deyr ez Zor bölgesindeki Hacin kentinin birkaç mahallesine düzenlediği bombardımanda beyaz fosfor mühimmatı kullandıklarını bildirmişti.

Bu haber en son değiştirildi 14 Ekim 2018 22:41 22:41

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam