'Talimatına AKP'liler uymayınca Erdoğan sinirlendi'

AKP'nin 40 ilde belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından kulislerde, Erdoğan'ın, partililere adayların basına sızmaması yönünde talimat verdiği, ancak buna uyulmadığı için sinirlendiği öne sürüldü.

'Talimatına AKP'liler uymayınca Erdoğan sinirlendi'

AKP’nin 40 ilde belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından kulislerde, Erdoğan’ın, partililere adayların basına sızmaması yönünde talimat verdiği, ancak buna uyulmadığı için sinirlendiği öne sürüldü.

40 ilde belediyeyi başkan adaylarının açıklandığı AKP’de İstanbul, Ankara ve İzmir’deki büyükşehir adaylarının kim olacağı belirsizliğini korurken Erdoğan’ın partililere adayların basına sızmaması yönünde talimat verdiği, ancak buna uyulmadığı için sinirlendiği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 23 Ekim’deki Meclis grup toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Cumhur İttifakı’nın geçerli olmadığını ilan etmişti.

40 ilde AKP’nin adayı açıklandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AKP Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı’nda partisinin 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan sinirlendi

AKP kulislerinden Duvar’ın edindiği bilgiye göre; günler öncesinden, partisinin yöneticilerine adayların basına sızmaması yönünde talimat veren Erdoğan buna uyulmadığı için sinirlendi.

Yöneticilerine uyarı

İstanbul, Ankara ve İzmir adayları için AKP’de konuşulan isimlerin, kendisi ilan etmeden basına sızmasına kızan Erdoğan parti yöneticilerini uyardı.