Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-3

Tarikat “şeyh”inin cinsel istismar davası: Taciz edeceği kişiyi zikirde seçiyordu…

Reklam

Konya’da Faruki tarikatının “şeyhi” Süleyman Işık’ın, aralarında çocukların da olduğu 5 erkeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava sürüyor.

BİMER’e yapılan şikayet sonrası gözaltına alınan,, 2008 ve 2017 yılları arasında 17- 22 yaşlarındaki 5 erkeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 70 yıla kadar hapsi istenen Işık’ın yargılanmasına devam edilen 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada T.M adlı bir kişi daha kendisine de istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. T.M.’nin şikayeti de aynı dosyayla birleşti.

17 yaşındayken sohbetlere gitmeye başladığını belirten T.M., bu sırada Işık’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Işık’ın kendisini iş yerine de çağırdığını belirten T.M., sanığın birlikte gittiği arkadaşına da istismarda bulunduğunu iddia etti.

Ailesinin sohbetlere gitmesini istemediğini, sanıkla ilgili çıkan haberlerin ardından şikayetçi olduğunu belirten T.M., “Ağustos ayında haberler çıkınca aileme bir şey diyemedim. Haberlerde görünce kendime güvenim geldi ve şikayetçi oldum. İş yerinin üst katında bunun küçük bir odası. O oda gizli ve perdeli, her şeyini orada yapardı. Ben korkup gitmedim” diye konuştu.

“ŞİKAYET EDİNCE DERGAHTAKİLER KIZDI”

S.I.’nın karşısındaki kişiyi gözleriyle hipnoz ettiğini ileri süren T.M., ”Karşısındakini gözleriyle hipnoz ediyordu. Onu vakfa şikayet etmiştim. Şikayet ettiğim için bana kinlendi. Şikayetin ardından dergâhtakiler bana kızdı ve inanmadı. Gitmek istemiyordum ama beni hipnoz ettiği için dükkanına gidiyordum. 17 yaşında başladım. 18 yaşında bıraktım” dedi.

‘TACİZ EDECEĞİ KİŞİYİ ZİKİRDE SEÇİYORDU’

Sanık Süleyman Işık’ın taciz edeceği kişiyi zikirde seçtiğini iddia eden T.M., “Taciz edeceği kişiyi zikirde seçiyordu. Özellikle gençlerden seçiyordu. Anne babası ölmüş ya da ayrılmış gençleri seçiyordu” ifadelerini kullandı.

T.M., Işık’ın mürit kazanmak için zaman zaman toplumsal alanlarda zikir çektirdiğini ileri sürdü. T.M., “Toplumsal yerlerde bilerek zikir yapıyorlar. Dergâhtaki gençler lisedeki gençleri dergâha çağırıyordu. Bu gençlerin başına birçok şey geliyordu. Orada zikir değil, oyun oynuyorduk” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 20 Kasım 2018 15:27 15:27

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam