İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu başkanı Alaeddin Boroujerdi,İranlı basın kuruluşu MNA’nın yayını sırasında duyurduğu yasak kararının İran hükümetinin en üst kademesi tarafından alındığını ve yasakla birlikte kullanma açılacak olan İran yapımı mesajlaşma uygulamasının Telegram’ın yerini almasını beklediklerini açıkladı.
Yasak kararını ‘ulusal güvenlik’ ile gerekçelendirenn A. Boroujerdi, ülkenin kendi mesajlaşma uygulaması olan Soroush’un, İran’da oldukça popüler olan ve 40 milyon mevcut kullanıcısı bulunan Telegram’ın yerini alacağını düşündüklerini belirtiyor.
İran’da geçtiğimiz aylarda baş gösteren protesto ve eylem dalgası sırasında eylemciler tarafından tercih edilen Telegram’ın bu nedenle yasaklandığını belirten şirket sorumlusu Pavel Durov twitterdan bu doğrultuda açıklamada bulunurken bir diğer popüler uygulama olan İnstagram da İran’daki eylemler sırasında yasaklanmıştı.
Rusya’nın istihbarat servisi FSB, dünya genelinde 200 milyon kullanıcısı bulunan Telegram’ın şifreleme anahtarlarını vermesini istediği uygulamayı talebini reddettiği için mahkemeye vermişti. Bu kapsamda FSB ile yasal bir savaş yürüten Telegram’ın başı, Rus mahkemesinin anahtarların verilemsi gerektiği yönündeki ararıyla birlikte iyice derde girmişti.
ABD'de Biden'ın Ukrayna'ya uzun menzilli ATACMS füzelerini kullanma iznini vermesi sonrasında Cumhuriyetçilerden sert tepki geldi.…
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Kızılay’a satışı gerçekleştirilen ve değeri yaklaşık 100 Milyon TL olan…
Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni kitabında Donald Trump’ın baş başa görüşmede Trump’ın kendisine Doğu…
İstifa çağrılarına yanıt veren Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Bebeklerimizin ölümüne engel olan bir kişiye niye istifa…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yasadışı bahis suçlamasıyla tutuklu olan 5 sosyal medya fenomeni hakkında 1 yıldan…
Sinan Ateş Davası’nda abla Selma Ateş'e yönelik saldırıyı azmettiren Servet Bozkurt'un, Ankara’da iki cinayet işlediği…