İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu başkanı Alaeddin Boroujerdi,İranlı basın kuruluşu MNA’nın yayını sırasında duyurduğu yasak kararının İran hükümetinin en üst kademesi tarafından alındığını ve yasakla birlikte kullanma açılacak olan İran yapımı mesajlaşma uygulamasının Telegram’ın yerini almasını beklediklerini açıkladı.
Yasak kararını ‘ulusal güvenlik’ ile gerekçelendirenn A. Boroujerdi, ülkenin kendi mesajlaşma uygulaması olan Soroush’un, İran’da oldukça popüler olan ve 40 milyon mevcut kullanıcısı bulunan Telegram’ın yerini alacağını düşündüklerini belirtiyor.
İran’da geçtiğimiz aylarda baş gösteren protesto ve eylem dalgası sırasında eylemciler tarafından tercih edilen Telegram’ın bu nedenle yasaklandığını belirten şirket sorumlusu Pavel Durov twitterdan bu doğrultuda açıklamada bulunurken bir diğer popüler uygulama olan İnstagram da İran’daki eylemler sırasında yasaklanmıştı.
Rusya’nın istihbarat servisi FSB, dünya genelinde 200 milyon kullanıcısı bulunan Telegram’ın şifreleme anahtarlarını vermesini istediği uygulamayı talebini reddettiği için mahkemeye vermişti. Bu kapsamda FSB ile yasal bir savaş yürüten Telegram’ın başı, Rus mahkemesinin anahtarların verilemsi gerektiği yönündeki ararıyla birlikte iyice derde girmişti.
Burjuvanın "satıcı ruhu" diline ve davranışlarına işlemiştir; tüm ilişkilerini iş terimleriyle ve ekonomik kategorilerle açıklamaktadır.…
İzmir Konak'ta 2 üniversite öğrencisi, "boykot" yazılaması gerekçe gösterilerek, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandı.
Gaziantep Gaziantep 4. Organize sanayi bölgesinde Eruslu Global fabrikasında çalışan Cüneyt Tişkaya. 'nisan tarihinde yurt…
Türkiye Barolar Birliği'nin Ankara'daki genel merkezinde toplanan binlerce avukat 5 Nisan Avukatlar Günü'nde "Savunmanın Bağımsızlığı…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yarından itibaren elektriğe konut aboneleri için yüzde 25 zam yapılacağını…
‘Komünizm tehlikesine karşı’ ABD öncülüğünde 4 Nisan 1949’da kurulan savaş örgütü NATO, 76 yıldır katliamlar,…