Reklam
Kategoriler: Ekonomi

TESK Başkanı’ndan faturalarda esnafa ‘avantaj’ sağlansın talebi

Reklam

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su, doğalgaz faturalarında farklı farklı kalemlerden alınan bedellerin esnafa ağır geldiğini söyleyerek, esnaflara faturalarda avantaj sağlanmasını talep etti.

Esnafların, faturalardaki bedeller nedeniyle zorda kaldığını belirten Palandöken, esnafların özellikle elektrik faturalarında dağıtım bedeli, vergiler, TRT payı gibi kalemlerden esnafın muaf tutulmasını ”Özellikle elektrik faturalarında dağıtım bedeli, vergiler, TRT payı gibi kalemlerle fatura tüketim bedelinin iki katı olarak yansıyor. Esnaf en azından bu kalemlerden muaf tutulmalı.” sözleriyle dile getirdi.

Bu yılın esnaflar için zor bir yıl olduğunu söyleyen Palandöken, ”Zincir marketlerin de sayısı her geçen gün hızla arttığı için esnaf daha da zor zamanlarla burun buruna gelecek. Yeni bir yıla umutla başlamak için esnafa en önemli giderleri olan faturalarda indirim sağlanmalı. Esnafın korunması ekonominin korunması demektir” ifadelerinde bulundu.

Palandöken konuya ilişkin şu sözlere yer verdi:

”Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte kesme-bağlama ve güvence bedellerini her yıl Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’ne göre güncelliyor. Önümüzdeki yıl için de elektrikte güvence birim bedeli sanayi ve ticarethane için kilovatsaat başına 84,8 lira olarak belirlendi. Elektrik faturasındaki bu kalemlerdeki artış önümüzdeki yıl daha fazla fatura ödeneceğini garanti ediyor fakat esnafın daha fazla kazanacağını bilmiyoruz. Sürekli artan zincir marketler, ödemeler, faturalar derken esnafın beli bükülüyor. En önemli giderler elektrik, su ve doğalgaz faturası. Esnafın yeni yıla önünü görerek, umutla girmesi için faturalarda avantaj sağlanmalı.”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam