Reklam
Kategoriler: Dış Açız-kutu-1

Times: IŞİD yeniden örgütleniyor

Reklam

Times gazetesi, IŞİD’in Suriye’nin Halep, Hama ve İdlib eyaletleri yeniden hakimiyet kurmaya çalıştığını yazdı. Örgütün Irak’ta ise sün 3,5 ayda en az 440 saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

İngiliz Times gazetesi, IŞİD’in, Suriye ve Irak’taki ‘kaos ortamı’nı kullanarak buralarda yeniden örgütlendiğini yazdı.

Gazetenin Hannah Lucinda Smith ve Richard Spencer imzalı haberinde, IŞİD’in Ekim ayından beri yeniden saldırılar düzenlemeye başladığı ve iki yıl önce çıkarıldığı Suriye’nin kuzeybatısında Esad güçleriyle yeniden savaşa giriştiği belirtiliyor. Örgütün, Suriye’nin Hama eyaletinde geçen yılın sonlarına doğru ortaya çıktığı ve kısa bir sürede Halep, Hama ve İdlib eyaletleri sınırındaki bazı alanları ele geçirdiği de iddialar arasında.

Irak’ta ise ülkedeki gelişmeleri takip eden grupların verilerine göre, IŞİD militanları ya da örgütün etkili olduğu yerlerde kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından yaklaşık son 3,5 ayda en az 440 bombalı saldırı, çatışma, suikast ve kaçırma olaylarının meydana geldiği kaydediliyor. Örgütün özellikle Diyala eyaleti, Musul eyaleti ve lideri Ebu Bekr el-Bağdadi’nin saklandığı düşünülen Anbar eyaletinde güçlü olduğu sanılıyor.

IRAK BAYRAĞINI İNDİRDİLER

Haberde, Irak ordusunun Kasım 2016’da yeniden ele geçirdiği Hammam el Alil kentinde IŞİD militanlarının 29 Ocak’ta Irak bayrağını indirdikleri ve kent sakinlerini bayrağı yeniden asmamaları için tehdit ettikleri yazıyor.

Bölge sakinlerine göre militanlar 6 Ocak’ta, bir zamanlar örgütün Irak’taki kalesi olan Musul’un batısında gövde gösterisi yapmak için bir geçit töreni düzenlediler.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum kararının ardından Bağdat hükümetiyle ilişkilerinin bozulması ve Kerkük’te silahlarını birbirlerine doğrultmalarından beri IŞİD’in Irak ve Suriye’de gücünü artırdığı kaydediliyor.

Habere göre, ekim ayının sonlarından beri 390 Iraklı sivil ve 142 güvenlik görevlisi örgüt militanları tarafından öldürüldü.

Esad, geçen hafta 19 köyü cihatçıların elinden kurtarmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 7 Şubat 2018 10:00 10:00

Reklam

Önceki Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56
Reklam