'Trump azledilirse ayaklanma çıkar'

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Eğer herhangi bir zamanda azledilirsem piyasa çöker" açıklamasını, avukatı Rudy Giuliani'nin "Trump'ın azledilmesi halinde ayaklanma çıkacağı" uyarısı takip etti.

'Trump azledilirse ayaklanma çıkar'

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen’in FBI’a teslim olup New York’taki federal savcılarla anlaşma yoluna gitmesiyle yeniden gündeme gelen azil süreci tartışması devam ediyor.

Michael Cohen’in itiraflarının ardından başlayan ‘görevden azil’ tartışmalarına Trump’ın mevcut avukatı Rudy Giuliani de katıldı.

Sky News‘e konuşan Giuliani, Trump’ın azledilmesine ilişkin gelen bir soruya, “Azledilmenin tamamen korkunç olacağını düşünüyorum. Bunun için bir neden yok. Başkan Ruslarla gizli anlaşma yapmadı. Yargıyı engellemedi. Cohen’in söylediği her şeyin aksi ıspatlandı. Onu sadece siyasi nedenlerle azledebilirsiniz ve buna karşı Amerikan halkı ayaklanır” ifadelerini kullandı.

Giulani ayrıca, Trump’ın tertemiz olduğunu ve eski avukatı Michael Cohen’in büyük bir yalancı olduğunu söyledi.

Dün de Donald Trump, azledilme tartışmalarıyla ilgili olarak konuşmuş ve kendisinin azledilmesi durumunda piyasaların çökeceğini belirtmişti.