Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Trump’tan göçmenlere tehdit: Ordumuz sizi bekliyor

Reklam

ABD ordusunun başta tahmin edilenden çok daha fazla askeri göçmen akınına karşı güney sınırına sevk edebileceği haberinin patlak vermesinin ardından Başkan Donald Trump da Twitter’dan yaylım ateşine geçti.

Orta Amerika’dan harekete geçip Meksika’yı kat ederek ABD sınırına ulaşmaya çalışan, çoğu kadınlar ve çocuklardan oluşan göçmen kafilesini hedef alan Trump “Güney sınırımıza ilerleyen kafilenin içine çok sayıda çete üyesi ve bazı çok kötü insanlar karışmış durumda” suçlamasını getirdi.

“Lütfen geri dönün, yasal süreçten geçmeden ABD’ye girmenize izin verilmeyecek” tehdidinde bulunan Trump, hızını alamayıp “Bu ülkemizin istila edilmesidir” iddiasında bulundu. “Ve ordumuz sizi bekliyor!” diye gözdağı vererek sözlerini noktaladı.

Reuters’e konuşan bir ABD’li yetkili de göçmen kafilesini durdurmak üzere Meksika sınırına gönderilecek askerlerin sayısının binlerce düzeyine ulaşabileceğini belirtti. ABD’li yetkili, kesin sayının henüz belirlenmediğini belirtti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Amerikan askeri yetkililerine dayandırdığı haberinde, ordunun güney sınırına 5 bin asker sevk etmeyi planladığını yazdı.

Geçen hafta Trump’ın talebini değerlendiren Pentagon’un, sınıra 800-1000 arasında asker sevk edebileceğinden söz ediliyordu.

Pentagon, haberlerle ilgili yorum yapmaya yanaşmazken planlamanın devam ettiğini kaydetti.

Savunma Bakanı Jim Mattis, Meksika sınırında askerlerin ve diğer askeri kaynakların kullanılması için geçen hafta yetki vermişti. Mattis’in yetkilendirmesi asker sayısını içermiyor.

ABD Başkanı seçilirken göçmen karşıtı söylemden istifade etmiş olan Trump, 6 Kasım’daki Kongre seçimleri öncesi göçmen karşıtlığına ve bunun üzerinden Demokrat Parti’ye yüklenmeye hız verdi.

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam