Reklam
Kategoriler: Medya

VİDEO | TRT’nin haberi alay konusu oldu: Fransa’da AKP tarafından planlanan Gezi olayları…

Reklam

Fransa’da akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine karşı geçen hafta ülke genelinde başlayan eylemler, bugün başkent Paris’te düzenlenen büyük gösterilerle doruğa ulaştı. Paris’te eylemlerin merkezi haline gelen Champs-Élysées’ten olayları aktaran TRT’nin haberindeki anlatım dili ise izleyenleri Haziran Direnişi dönemine götürdü.

TRT World Paris muhabiri Melda Doğan eylemleri anlatırken “Aslında herşey benzine yapılan benzine yapılan vergi zammıyla başlamıştı. Ancak olaylar sonrasında büyüdü ve insanlar genel bir memnuniyetsizliğin ifadesi olarak sokaklara döküldü.” ifadelerini kullandı.

Eylemler için “devletin gösterdiği” Eyfel Kulesi bölgesini de “Orada toplanmak istemediler. Champs-Élysées Meydanı’nda toplandılar.” diye anlatan Muhabir Doğan, Macron yönetiminin eyleme katılımları engellemek için aldığı tedbirleri anlatırken de “Buraya gelmeleri hiç de kolay olmadı. Pek çok metro kapatıldı. Paris dışından gelmek isteyen vatandaşları engellemek için tren seferleri de iptal edildi.” dedi.

Olayların şiddetlenerek artmasını beklediğini belirten TRT muhabiri, eylemlere 1 milyon Parislinin katıldığını ve Macron’ın istifasının istendiğini söyledi.

AKP’nin borazanı haline gelen TRT’nin gerek Haziran Direnişi döneminde gerekse iktidarı hedef alan her eyleme ilişkin haberinde ya olanları tamamen görmezden geldiği ya da çarpıtarak yansıttığı biliniyor.

İşte TRT’nin “göz yaşartan” haberi:

“AKP PLANLADI”

Sosyal medya kullanıcıları ise TRT’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bu habere Haziran Direnişi döneminde AKP’nin ve iktidara bağlı medya organlarının sarıldığı “dış güç” edebiyatını hatırlatarak cevap verdi, “Fransa’da AKP tarafından planlanan Gezi olayları” diyerek dalga geçti.

İşte TRT’ye gelen yanıtlardan bazıları:

Bu haber en son değiştirildi 25 Kasım 2018 11:47 11:47

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam