Yargıya 'FETÖ' sızıntısı iddiası: Atama töreni iptal edildi

Yaklaşık bin hâkim-savcı adayının kurası, 'FETÖ' bağlantılı olanların sızma girişimi tespit edilerek ertelendi.

Yargıya 'FETÖ' sızıntısı iddiası: Atama töreni iptal edildi

Dün Saray’da yapılacak kura töreni ile avukatlıktan hakimlik savcılığa geçecek yaklaşık bin hakim – savcı mesleğe başlayarak ülkenin farklı yerlerine gönderilecekti. Ancak tören gerekçe açıklanmaksızın ertelendi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) internet sitesinde erteleme kararına ilişkin dün şu kısa açıklama yer aldı: 5 Mart 2018’de yapılması duyurulan kura töreni, ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmiştir. Yeni kura tarihi belirlendiğinde ayrıca duyurulacaktır.

Sabah‘ın haberine göre ise erteleme kararın arkasında, “FETÖ’nün yargıya son sızma girişimleri”nin tespit edilmesi bulunuyordu. Habere göre, yapılan ikili mülakata rağmen kendilerini gizlemeyi başaran 150’nin üzerindeki hakim – savcı adayının bu bin kişilik grupta yer aldığı son kez yinelenen güvenlik soruşturmasıyla ortaya çıktı. Aynı soruşturma sırasında bu grubun dışında bazı adayların da “hakim – savcılık mesleği ile bağdaşmayan davranışlarının bulunduğu” belirlendi.

İTİRAZ GELİNCE ZORUNDA KALDILAR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “AKP’nin yargıda kadrolaşma sevdası, yargı kurumlarını işlemez hale getiriyor. AKP ilçe başkanı avukatların hakim yapılmak istenmesine HSK’dan da itirazlar gelince, atama törenini iptal etmek zorunda kaldılar” dedi.