Reklam
Kategoriler: İç Açı

Yine sağlıkta şiddet haberi

Reklam

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet haberleri durmak bilmiyor. Saldırganların önce eşyalara zarar verdiği, daha sonra ise sağlıkçıları hedef aldığı adres Diyarbakır oldu. Dicle Üniversitesi (DÜ) Acil ve Travmatoloji Hastanesi’nde cerrahi mücadele odasında taşkınlık çıkaran hasta yakınları, dışarı çıkmalarını isteyen doktor Ahmet Azizoğlu’na saldırdı.  Darbedilen ve aynı hastanede müşahede altına alınan doktorun şikayeti üzerine 3 kişi gözaltına alındı.

Hasta yakınlarını taşkınlık çıkarmaması yönünde uyardığı için darbedildiğini Doktor Azizoğlu, olayı şu sözlerle anlattı:

“Cerrahi odasının kapısını açtığımda içeride ondan fazla hasta yakını vardı. İki doktor arkadaş müdahale ediyordu. Bunlar ‘Doktor nerede?’ diye bağırıyordu. Sağı solu kırıp kapılara zarar vermişlerdi. Ben de hasta yakınlarına kendimi tanıtarak uyarıda bulundum. Bu sırada göğsüme bir yumruk aldım. Ben yine onları sakinleştirmeye çalıştım. Birisi burnuma yumruk attı. Sonra yedi sekiz kişi bana saldırdı. Beyaz kod verdik, güvenlikçi ve polis arkadaşlar geldi. Darp raporu aldım. Baktığımız hastalara, kardeşimiz, çocuğumuz ve anne babamız gibi bakıyoruz. Ama maalesef düşmanmışız gibi bir tepki var. Bunun önlenmesi gerekir. Vatandaşlarımızın da sağduyulu olmasını istiyorum. 24 saat esaslı çalışıyoruz. Bir sonraki gün yine işimize geliyoruz. 36 saat uyanık görev yapan arkadaşlarımız var. Benim annem hasta, gidip göremedim.”

Azizoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşanmaması temennisinde bulundu.

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam