Reklam
Kategoriler: İç Açı

YTÜ Sosyoloji Bölümü ‘profesör’ü: Deizm ateizmden çok daha tehlikeli, cami eksenli hayata dönelim

Reklam

AKP’ki yıllarla birlikte dinselleşmenin akademide yol açtığı dönüşümü gözler önüne seren yeni bir örnek bu kez ülkenin köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) geldi.

YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde bir dönem Bölüm Başkanlığı da yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, şeriatçı Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen İLKHA‘ya konuştu.

Son dönemde gençlik içerisinde giderek yaygınlaştığı iddiası üzerine AKP ve Diyanet’i tedirgin eden “deizm”le ilgili değerlendirmede bulunan Gencer, ateizmin “Allah’ı tanımamak” olduğunu; deizmin ise İslam’ın içinden dinsizliğe giden bir yol olduğunu öne sürerken “Dolayısıyla ateizm sonuç itibarıyla Allah’ı inkara dayalı bir akidedir. Fakat deizm İslam’ın içindeki sabitelerin inkarından kaynaklanan, dinin içinden dinsizliğe giden bir yol olduğu için çok daha tehlikeli bir şeydir.” dedi.

Deizmi yalnızca İslam akidesinin (inancının) engelleyebileceğini belirten Gencer, “Eğer bu akide esasları sorgulanmaya başlanırsa, mesela kabir azabı yoktur, Mehdi ve Mesih’in gelişi diye birşey yoktur, şeklinde Ehl-i Sünnet’in üzerinde birleştiği şeyler sorgulanmaya başlanırsa deizme düşmek kaçınılmaz olur.” şeklinde konuştu.

“CAMİDEN KOPAN ŞERİATTAN KOPAR”

Deizme karşı “cami eksenli hayat”a çağrı yapan Gencer, “Gençliğin deizme kaymaması için sosyolojik olarak cami ve mahalle eksenli bir hayata dönmek gerekir. Çünkü camiden kopan cemaatten kopar, cemaatten kopan şeriattan kopar. Ehl-i Sünnet ve cemaat dediğimiz birbiriyle bağlantılıdır. Yani cemaatten kopan Ehl-i Sünnet akidesinden de kopar. Dolayısıyla bugün tekrar cami eksenli bir hayata nasıl döneriz, bunu araştırmak lazım. Birtakım gençleri camiye çağırma kampanyaları yeterli olmuyor. Biz camii ve mahalle eksenli bir şehri kaybettik. 40 gün camiye hiç gitmeyen, camiden kopan bir adamın itikadı değişmeye başlar. Özellikle ebeveynlerin söylediği, ‘Çocuklarımızın aklını bilgisayar oyunları, çocuklarımızın imanını ise sözde Kur’an Müslümanları geçinen mealistler çalıyor.’ cümlesi oluyor. Özellikle bu gençliğin bir taraftan aklını çalan medya, bilgisayar gibi tehlikelere karşı durmak gerekir. Bundan sonra da gençliğin imanını çalan mealistlere karşı durmak gerekir.” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 7 Kasım 2018 09:18 09:18

Reklam

Önceki Haberler

Trump: Gazze’deki sürecin tek suçlusu Netanyahu

Başkanlık seçimlerine doğru giden ülkede mevcut başkan Joe Biden’la rekabetini sürdüren eski ABD Başkanı Donald…

1 Mayıs 2024 14:43

Erdoğan “olağan kongre” talimatı verdi iddiası

Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, olağan kongre için çalışmaların başlatılması kararı çıktı. Erdoğan'ın toplantıda kongreleri…

1 Mayıs 2024 14:37

İTO verileri açıklandı: İstanbul’un enflasyon artışı belli oldu

İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatlar, aylık yüzde 4,89; yıllık bazda ise yüzde 78,81 oranında arttı.…

1 Mayıs 2024 13:48

“AKP gidecek işçi sınıfı gelecek, işçi sınıfının baharı sosyalizmde olacak”

"AKP gidecek işçi sınıfı gelecek. İşçi sınıfının baharı sosyalizmde olacak. Bugün burada bunu bir kez…

1 Mayıs 2024 13:03

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim’e çıkmayacaklarını açıkladı

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim'e çıkmayacaklarını açıkladı.

1 Mayıs 2024 12:15

Tayfun Kahraman’dan 1 Mayıs mesajı

Kahraman mesajında "Haksızlık ve sömürünün olmadığı, kentlerimizin ve doğamızın talan edilmediği, eşit ve özgür bir…

1 Mayıs 2024 11:53
Reklam