Reklam
Kategoriler: İç Açı

2. Abdülhamid’in gelininden Nilhan Osmanoğlu’na: Osmanlıysan ağzından çıkanı kulağın duysun

Reklam

2. Abdülhamid’in torunu, “Şehzade” Ertuğrul Osman’ın karısı Zeynep Osman, Abdülhamid’in İsmet İnönü’yü hırsızlıkla suçlayan torunu Nilhan Osmanoğlu’na yanıt verdi.

Sözcü‘den Yılmaz Özdil’e konuşan Zeynep Osman, “Osmanlı gelini olmakla iftihar ediyorum, padişah Abdülhamid’in gelini olmakla iftihar ediyorum, Osman Ertuğrul’un eşi olmakla iftihar ediyorum, ama ben Atatürk çocuğuyum, Atatürk çocuğu olmakla iftihar ediyorum, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarından Allah razı olsun” dedi.

Nilhan Osmanoğlu’nun “İsmet İnönü’nün Hanedan mensuplarını Fransa’da ziyaret ettiği, vatandaşlık verme vaadiyle Abdülhamid’in kızı Şadiye Sultan’ın mücevherlerini aldığı, sonra ortadan kaybolduğu, bu çaldığı mücevherleri götürüp kendi eşine taktığı” gibi iddialarda bulunmasına tepki gösteren Osman, “İlk defa konuşuyorum. İsmet Paşa’ya bu itham ağırıma gitti. Çok zoruma gitti. İsmet Paşa’yla alakalı bu sözler, doğru değil. Büyük bir hata, büyük bir yanlışlık, asla hakikat olmayan bir lakırdı” ifadesini kullandı.

Zeynep Osman, sözlerine “İsmet Paşa meselesi hakiki bir mesele olsaydı, Hanedan’ın reisi Osman Ertuğrul bilmez miydi? Hakiki bir mesele olsaydı, Osman Ertuğrul’un eşi olarak benim bilmemem duymamam mümkün mü?” diye sordu.

“AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYSUN”

Zeynep Osman, “Abdülhamid’in son geliniyim, Osman Ertuğrul’un eşiyim. Osman Ertuğrul hayatı boyunca yaşadıklarını kendi sesiyle teybe kaydetti, kendi el yazısıyla kağıtlara kaydetti. Bu hatıratın hepsi bende, hepsini benim yanımda kaydetti. Tek bir satırında bile böyle bir şey yok. Şadiye Sultan olayı hakikat olsa, Osman Ertuğrul’un hatıratında olmaz mı? Bunları söyleyen kızcağızın babasını bile hayatımda bir defa gördüm, o da galiba en fazla bir saat… Değil kendileri, babaları bile, büyükbabaları bile Şadiye Sultan’ı ne görmüştür, ne tanımıştır. Hanedan Avrupa’ya gitti, bunlar Şam’da büyüdü. Sultan Abdülhamid’le Napolyon’un aynı dönemde yaşadığını söyleyen birine ne denir ki. Mal mülk istemek, Galatasaray adasının tapusundan falan bahsetmek, yakışacak iş mi… Osmanlıyım diyor. Osmanlıysan ağzından çıkanı kulağın duysun” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 22 Şubat 2019 09:07 09:07

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam