Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ahmet Türk’ten mektup yorumu: Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız

Reklam

HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Öcalan’ın önce AA tarafından sızdırılan ardından ise Öcalan’ın avukatları tarafından “HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini düşünmektedir” şeklinde aktardığı mektubu değerlendirdi.

Ahmet Türk, Öcalan’ın 23 Haziran mesajına ilişkin “Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız” derken; “Oyumuzun sonuca etki etmesi için çabalıyoruz” diye konuştu.

HDP’nin İstanbul’da düzenlediği kahvaltıda konuşan Ahmet Türk, “Biz bu seçimde demokrasi tarafıyız. Biz oylarımızın anlamlı olması için çalışma yürütüyoruz. Oyumuzun sonuca etki etmesi için çabalıyoruz.” dedi.

Ahmet Türk’ün açıklamaları şöyle:

“Bu nedenle biz bu seçimlerde demokrasi tarafıyız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı bir duruşu gösteriyoruz. Biz rengimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Kürtleri anlamayan Kürtlere dışlayan düşmanlaştıran bir anlayışa karşı mesaj vermeye çalışıyoruz. Kürtleri politize olduğu bir dönemde Kürtleri yok sayarak ve dışlayarak siyaseti yürütmenin kolay olmadığını mesajını veriyoruz. Herhangi bir siyasi partinin siyasi propagandasını yapmak için değil ama halkımızın geleceğini belirleyen tavrın ortaya çıkması için, oyumuzun anlamlı olması için burada halkımızla birlikte sohbet ediyoruz. Kim ne derse dersin yıllardır büyük bedeller veren halkımız ne yapacağını bizlerden daha iyi biliyordur. Yaşadıkları ve gördükleri ile zaten halkımız politize olmuş. Seyirci kalmayacağız. Müdahil olacağız. Kendini yok sayanlara karşı nasıl bir siyaset geliştireceğini bizlerden iyi biliyor.”

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi yurttaşları 30 Haziran’da İstanbul’daki büyük ‘Laiklik Yürüyüşü’ne çağırıyor

Laiklik Meclisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında 30 Haziran'da bir Laiklik Yürüyüşü düzenleme kararı…

3 Mayıs 2024 13:15

Bahçeli 1 Mayıs kutlamalarını hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hukuksuzca engellenen 1 Mayıs kutlamaları ve kolluk kuvvetleri ile yurttaşlar…

3 Mayıs 2024 13:06

RTÜK torpil yazışmalarının haberleştirilmesine ceza verdi

RTÜK, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın telefonuna gönderilen torpil mesajlarını ve eski Bakan Mustafa Varank’ın…

3 Mayıs 2024 12:59

Bakan Şimşek enflasyonun keskin düşüşe geçeceğini iddia etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek, yıllık…

3 Mayıs 2024 12:54

TÜİK verileri: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünler hangileri?

TÜİK verilerine göre, nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile "kara yolu ile şehirlerarası…

3 Mayıs 2024 11:48

Ticaret Bakanlığı 208 gün sonra katil İsrail ile ticareti durdurdu

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 208. gününde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin tamamen durdurulduğunu…

3 Mayıs 2024 11:39
Reklam