'AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz'

Ahmet Davutoğlu’nun 31 Mart’tan sonra yeni partiyle ilgili bir açıklama yapacağı ve partinin eylül ayında kurulacağı iddia ediliyor.

'AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz'

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte “yeni parti” kuracağı iddia edilen isimlerden eski Ahmet Davutoğlu’nun bu adımıyla ilgili ilk kez tarih iddiası da konuşulmaya başlandı.

Davutoğlu’nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart’tan sonra bir deklarasyon ile açıklayacağı ifade ediliyor.

Sözcü‘den Veli Toprak’ın haberine göre hatta Davutoğlu’nun, “AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz” dediği bildirildi. Yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluş hazırlığı yapılıyor.

Abdullah Gül’ün parti kurucusu olmayacağı harekette, AKP’li eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise yer alacağı belirtiliyor. Habere göre yeni parti hareketi, AKP’den 10 milletvekili ile dirsek temasında.

Herhangi bir kaynağa dayandırılmayan sözkonusu haberde, AKP’li eski bakan ve milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni partinin mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacağı kaydedildi. Açıklamada, Türkiye’nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza’ girdiği vurgulanacağı belirtildi.

ERDOĞAN ‘İHANET’ DEDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde miting meydanlarında “Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor” diyerek yeni parti arayışlarını eleştirmişti.

Erdoğan dün katıldığı canlı yayında da “Dava adamıysan davana ihanetin olmaması lazım. Parti kuracaklarmış şunlarmış bunlarmış, daha önce kuranlar oldu, ama akıbetleri belli” ifadelerini kullandı.