Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP medyasının ‘İbrahim Eren’ iddiasına Bakan Çavuşoğlu’ndan yalanlama geldi

Reklam

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyükelçi atamaları için sözlü tebligatta bulunduğu, bu kapsamda TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçiliğine atandığı iddia edildi.

Ancak Yeni Şafak, Haber 7 gibi AKP’ye yakın medya organları tarafından duyurulan sözkonusu iddia Bakan Çavuşoğlu tarafından yalanlandı.

2017’den beri TRT’nin başında bulunan İbrahim Eren’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden okul arkadaşı olduğu biliniyor.

“TEYİT ETMENİZİ BEKLERDİM”

Konuyla ilgili haberler üzerine İbrahim Eren de Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. “Bazı basın yayın organlarında hakkımda çıkan haberler doğru değildir.” diyen Eren, “Haber yapılmadan evvel daha dikkatli olunmasını, kaynağından teyit edilmesini beklerdim. TRT ailesi olarak çalışmalarımızı aynı gayret ve heyecanla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİ MÜDÜR TURKUVAZ’DAN MI?

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in büyükelçi olarak atanacağı iddiası bir süredir dile getiriliyordu. İbrahim Eren’in yerine getirilecek ismin ise bünyesinde A Haber, ATV gibi kanallar bulunan Turkuvaz Medya Grubu’nun Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığı’nı yürüten Fecir Alptekin olacağı konuşuluyordu.

Alptekin 25 Temmuz 2018’den beri de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na getirilen aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeliği yapıyor.

Bu haber en son değiştirildi 12 Eylül 2019 12:27 12:27

Reklam

Önceki Haberler

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49
Reklam