Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li Çamlı’dan Atatürk cevabı: Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, 1924 sonrası tartışılmalı

Reklam

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Biz10TV Youtube kanalında gazeteci Zeynep Uzun’a konuk oldu. Çamlı katıldığı programda kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Programda İstanbul seçimlerine değinen Çamlı, AKP’ye CIA ve MOSSAD destekli bir tuzak kurulduğunu söne sürdü. Çamlı, seçimlere girerken AKP’ye çeşitli nedenlerle kızgın olan bir kesimin olduğunu bu kesimi de CIA ve MOSSAD’ın manipüle ettiğini iddia etti.

Çamlı, Ekrem İmamoğlu’nun bu Pazar seçime girse yüzde 25 oy alamayacağını ama o dönem bir rüzgar estirildiğini söyledi. AKP’li Çamlı, İstanbul ve Ankara’da yaşanan durumun bir reklam arası olduğunu ve AKP’nin bu illeri tekrar geri alacağını savundu.

‘CUMHURİYET OSMANLI PROJESİ’

11 Kasım’da attığı ‘Çamuriyetçiler’ tweeti hakkında da açıklama yapan Çamlı, Cumhuriyet düşmanı olmadığını, Cumhuriyet’in bir Osmanlı projesi olduğunu asla Cumhuriyet’e karşı olmadığını söyledi.

Zeynep Uzun’un, ‘Neden 11 Kasım tarihini neden seçtiniz’ sorusuna ise “O gün çok azmışlardı. Yine tapınmaya başlamışlardı. Ben de böyle bir tepki gösterdim” dedi.

‘ATATÜRK’Ü SEVİYOR MUSUNUZ’ SORUSUNA CEVAP: KİMSE KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL

‘Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyor musunuz?’ sorusunu cevaplayan Çamlı, “Ben Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duyuyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Yapılan işleri yanlış görüyorsak bunu söylemeliyiz. Ben harf inkılabını yanlış buluyorum. Kıyamet gibi bir hata. Bunu söylemek gerekiyor. Ama milli mücadele dönemindeki Atatürk’e sözüm yok. 1924 sonrasını tartışmalıyız. İtirazlarımız orada bizim” diye cevapladı.

BAKANLIK İDDİALARINA YANIT

Bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada hakkında bakanlık teklif edildiği, yeni kabinede bakan olacağı iddialarını da cevaplayan Ahmet Hamdi Çamlı, “Bunlar bizim üstümüzden piyasa yapıyorlar. Yok öyle bir şey ben milletvekiliyim. Ne bakanlığı! Ben milletvekili olarak seçildim. Bakanlık iddiaları falan tamamen uydurma” ifadelerini kullandı.

‘MUSTAFA YENEROĞLU BENİM KARDEŞİMDİR’

AKP’den geçtiğimiz haftalarda istifa eden Mustafa Yeneroğlu hakkında konuşan Ahmet Hamdi Çamlı, “Ben Mustafa Yeneroğlu’na çok üzüldüm. Mustafa benim kardeşimdir. Aynı meşrepten olduğum bir kardeşimdir. Ancak kendisi adına çok üzüldüm. Yanlış yaptılar, yanlış yola saptılar. Olayı idrak edemiyorlar” diye konuştu.

‘YELİZ HESABI’ AÇIKLAMASI

Sosyal medyada sürekli gündem olan Yeliz sahte hesabını kullandığı iddiaları hakkında ilk kez açıklama yapan Ahmet Hamdi Çamlı, “Bu Çamuriyetçilerin putu! Yok öyle bir şey. Benim zaten kendi hesabım var. Neden fake bir hesap kullanayım? Zaten oradaki görüntüler başka bir videoda var. Yani benim olmadığım, hesabın bana ait olmadığı çok açık” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam