Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’nin İstanbul yenilgisinde ‘FETÖ’ izi arayan Ali İhsan Yavuz’un hatırlamak istemeyeceği görüntüler

Reklam

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, oyların yeniden sayımı konusunda yaptığı son açıklamada, “Sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye merak ediyorum. Buna ilişkin de emarelerimiz var ama araştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yavuz’un bu açıklamaları sonrası, Fethullahçıların organizasyonu olan ve yıllarca AKP desteğiyle yapılan Türkçe Olimpiyatları’ndaki görüntüleri ve bir cemaat okuluna ziyareti gündem oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Twitter hesabından, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un Türkçe Olimpiyatlarına katıldığı videoyu paylaşarak, “İstanbul seçimlerinde FETÖ izi arayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz FETÖ organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları’nın müdavimi çıktı!” ifadelerini kullandı.

Yavuz’un 13 Nisan 2013 tarihinde de Twitter’da “Paderborn’da bölgenin en büyük okullarından birini, bir Türk okulunu ziyarete gidiyoruz” paylaşımını yaptığı görülüyor. Yavuz’un “Türk okulu” olarak ifade ettiği Almanya Paderborn’daki okulun Fethullah Gülen Cemaatine ait olduğu belirtiliyor.

KAPATILAN OKULA DA GİTMİŞ

Yavuz’un ayrıca ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında kapatılan Fatih Koleji’ne de gittiği anlaşıldı. Fatih Koleji, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında 2018’de kapatılmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü KHK ile kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi’nin sahibi İsmail Selim Doğanata’nın aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına almıştı. Hakkında gözaltı kararı verilen 2 kişinin ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurtdışına kaçtığı tespit edilmişti.

Zanlıların ‘FETÖ’ ile bağlantısı olduğu belirtilen İZDİM (İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi) adlı derneği finanse ettikleri öne sürülmüştü.

Bu haber en son değiştirildi 9 Nisan 2019 08:37 08:37

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam