Albayrak, ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantısı’na yazdı: Mali tablo güven veriyor

AKP'deki Pelikancılara yakın bir 'üretim merkezi' olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA), “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlığıyla hazırladığı raporda Euronews'i de fişlemişti.

Albayrak, ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantısı’na yazdı: Mali tablo güven veriyor
HABER MERKEZİ

Bir süredir ortalıkta görüntü vermeyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Euronews’te “Türkiye’nin güçlü mali tabloları güven veriyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazının içeriği kadar yayımlandığı yayın da tartışma yarattı; zira AKP’deki Pelikancılara yakın bir ‘üretim merkezi’ olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA), “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlığıyla hazırladığı raporda Euronews’i ve yazarlarını da fişlemişti.

SETA, sitenin “algı yönetimi” yaptığını iddia etmiş, çalışan gazetecilerin özgeçmişleri, sosyal medya hesapları ve daha önce çalıştığı kurumlar gibi fişleme belgelerini rapor diye sunmuştu.

Albayrak, Euronews ve Euronews Türkçe’de yayımlanan “Türkiye’nin güçlü mali tabloları güven veriyor” başlıklı bir makalesinde, Türkiye’nin mali tablosunu değerlendirdi. Makalesinde, “NATO üyesi olmaya devam edeceğiz. Bölgesel güç olarak Türkiye geniş yelpazeli dostluklar ve ekonomik ilişkiler kurmaya ve geliştirmeye devam edecektir. Sağlam bir ekonominin olmazsa olmazları olan açık pazar sistemini korunması, hukukun üstünlüğünün önceliği ve insan haklarının evrenselliğine derin bir şekilde bağlıyız” ifadelerine yer veren Albayrak Türkiye’nin ‘güven veren mali tablolarını’ yazdı.

Albayrak’ın makalesinde dile getirdiği güven veren tablo şöyle:

“Bir yıllık önemli reformlardan sonra, hükumetimiz iddialı iktisadi dönüşüme bağlı kalmıştır. Seçimsiz geçecek 4 yılda, Türkiye önemli yatırım fırsatları sunacaktır.

Bir dizi finansal kırılganlığın yol açtığı daha önce görülmemiş boyutlardaki kur saldırısının gerçekleştiği, göreve başladığımız günden beri ne yapıldığını anlamak açısından önemli. Besbelli ki, olağanüstü olaylarla uğraştık. Yeni Ekonomik Programı (YEP) açıkladık, hızlı bir biçimde fiyat dalgalanmasını restore ettik, daha sürdürülebilir bir büyüme yoluna doğru Türkiye ekonomisini kanalize ettik. Bir dizi müdahalenin sonucu cesaretlendiriyor : Enflasyon şimdiden geçen yılın altında gerçekleşti ve Eylül ayına kadar tek haneli enflasyon rakamını gerçekleştirmek elimizde.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bağımsız bir şekilde enflasyona karşı önlemler almaya devam ediyor. Aynı süreçte biz de gıda fiyatlarını,tedarik zincirinin optimizasyonunu destekleyerek,bu kış yapılan teşviklerin getirisinin beklentisiyle, kontrol altına almaya çalışıyoruz .

Güçlü bir ekonomi var etmek için hayati olan hukukun üstünlüğünün önceliği, insan haklarının evrenselliği ve serbest piyasayı sıkı bir şekilde destekliyoruz.

Ekonomik yönetimin dışında, Türkiye’nin güvenlik öncelikleri gün gibi ortada. NATO üyeliğine bağlı kalacağız. Bölgesel bir güç merkezi olarak, Türkiye daima geniş çaplı diplomatik dostlukları ve ekonomik bağları destekleyecek ve inşa edecektir.”