Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Alevi işçiyi ‘camiye gelmiyorsun’ diyerek kovdular

Reklam

Haribo’da 3 yıldır çalışan Veli Erdoğdu adındaki bir işçi, önce camiye çağrıldığı sonra da alevi olduğunu söylemesi üzerine “Cem evine gidiyorsun” tepkisiyle karşılaşarak vardiya amiri tarafından işten çıkarıldı.

40 yaşında bir işçi olduğunu ve 20 yıla yakındır da Esenyurt’ta ikamet ettiğini belirten Veli Erdoğdu, “Askerden geldiğimden beri fabrikalarda işçi olarak çalışıyorum. Yaklaşık 20 yıllık işçilik hayatım boyunca hep emeğimle, alın terimle, onurumla, namusumla çalıştım ve yaşadım. Bugüne kadar ne oturduğum bir mahallede ne de çalıştığım bir iş yerinde hırsızlığım, arsızlığım, yolsuzluğum, namussuzluğum ve ahlaksızlığım olmamıştır” dedi.

İşyerinden haksız yere atılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğdu, “İstanbul-Hadımköy sanayii içerisinde yer alan Pamir Gıda olarak geçen ve herkesin bildiği ismiyle Haribo Şekerleme fabrikasında 3 yıldan fazla bir süredir çalıştığını ve bugüne kadar bir işçi olarak işyerinde üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini” belirttikten sonra çalıştığı süre boyunca hiç uyarı ve tutanak almadığını, fabrikada çok özel bir sorun yaşamadığını, fakat başına gelenin artık bir Türkiye gerçeği haline geldiğini ifade ederek ayrımcılığa maruz kaldığını ve işten atıldığını söyledi.

“Bölgedeki birçok fabrikada olduğu gibi Haribo’da da tarikat örgütlenmesi var” diyen Erdoğdu, “Tarikat mensubu birçok işçi tarafından Alevi olduğunun bilinmesine rağmen sürekli tarikat sohbetlerine çağrıldığını, bu işlerle işi olmadığını söylemesine rağmen her seferinde camiye sohbete çağrıldım” açıklamasında bulundu.

Başka bir işçi tarafından “Camiye küfretti, bana vurdu, buraya dayak yemeye mi geldim” diyerek şikâyet edildiğini belirten Erdoğdu, ne yaşandıysa olduğu gibi vardiya amirine anlatmasına rağmen olaydan üç gün sonra fabrikaya alınmayarak 25/2 maddesi gerekçesiyle tazminatsız bir şekilde işten atıldığını söyledi.

“BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK”

Fabrikada yetkili olan Tek Gıda-İş sendikasına gittiğini aktaran Erdoğdu, sendikanın kendisine “işyeri yönetimi kararını vermiş, bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dediğini ve ilgilenmediklerini belirtti.

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00
Reklam