Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ankara’da ‘Büyükşehir’e ait hizmet araçları AKP’li belediyelere hibe edilmeye başlandı’ iddiası

Reklam

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet araçlarının AK Partili belediyelere hibe edilmeye başlandığını iddia etti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Ankara Büyükşehir Belediyesi önemli bir farkla kazandığımız belediyelerden bir tanesi” diyen Öztrak, “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kimsenin ekmeği ile oynamayacağız diyoruz. Kimseyi ötekileştirmemek, kimseyi dışlamamak bizim hedefimiz. Ama bir bakıyoruz, bu sabah itibarıyla bize gelen çok ciddi duyumlar var. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet araçları AKP’li belediyelere hibe edilmeye başlanmış. Belediyeyi iş yapamaz hale getirmek kime yarayacak? Bu adımı son derece tehlikeli buluyoruz” iddiasını aktardı.

“TEK KAYBEDEN ANADOLU AJANSI”

“Uzun bir gecenin ardından bu sabah Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bolu’da ittifakın kazandığı iller ile uyandık” ifadesini kullanan Öztrak şöyle devam etti:

“Martın sonu bu illerimizde bahar oldu. Gerçekten Türkiye demokrasi tarihinde görülmemiş bir seçim sürecinin ardından bir seçim gecesi yaşadık. Örgütlerimiz başında olan, gönüllülerle birlikte çalışan hukuk birimimize, Onursal Adıgüzel’e, Muharrem Erkek’e teşekkür ediyorum.

Dün gecenin tek kazananı milli irade ve Türk demokrasisi. Hem dünyanın hem milletimizin demokrasimize duymuş olduğu güven tazelenmiştir. Dün gecenin tek kaybedeni devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’dır..Hala veri girmemeye devam etmektedir, siyasi manipülasyona alet olmuştur. Ajans yöneticileri gereğini yapmalıdır.”

“YSK TEYİT ETTİ”

“YSK Başkanı yapmış olduğu açıklamayla bizlerin bilgilerini teyit etmiştir.” diyen CHP Sözcüsü, “Bilgi iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Onursal Adıgüzel ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum. YSK verilerine göre 31 bin 186 sandığın 31 148’i açılmıştır. Açılmayan 38 sandık vardır. Ekrem İmamoğlu 4 milyon 165 bin oy almıştır. Binali Yıldırım oyu ise 4 milyon 138 bin 568 oy almıştır. 27 bin 171 oy daha fazla almıştır Ekrem İmamoğlu. Bu fark dün sabaha karşı kendi sistemimizle açıkladığımız fark ile aynıdır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 2 Nisan 2019 07:25 07:25

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam