AYM’ye karşı bildiride imzası bulunan akademisyen: Nasıl oluyor da bana sorulmadan imzam kullanılıyor?

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Şerif Eskin, "Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu?" dedi.

AYM’ye karşı bildiride imzası bulunan akademisyen: Nasıl oluyor da bana sorulmadan imzam kullanılıyor?

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ‘Barış Akademisyenleri’ olarak bilinen isimlere karşı ‘hak ihlali’ kararı vermesinin ardından 1071 akademisyenin imza attığı belirtilen ‘karşı bildiri’yle ilişkin bir skandal ortaya çıktı.

Bildiride adı yer alan isimlerden Dr. Mehmet Şerif Eskin, imzasının kendisinin haberi olmadan bildiriye eklendiğini belirtti ve “Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.” diyerek tepki gösterdi.

Eskin’in Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

“Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.

Sayısız yerde yayınlanmış imza listesi. Hangi bir yerde düzelttireyim şimdi? Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu?

Bu bildiriyi hazırlayıp rızam ve haberim dışında ismimi kullananlar her kimse ya bu hatayı düzeltsinler ya da hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum. Dr. Mehmet Şerif Eskin”