Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli: Sosyal ve ekonomik memnuniyetsizlikler siyasal itirazlara dönüştürülmek isteniyor

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütçe görüşmeleri ve yeni yıl nedeniyle verilen aranın ardından, 2019 yılının ilk grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamasında yine muhalefete yönelik saldırgan ifadeleri öne çıktı. “Gizemli eller devrededir.” diyen MHP lideri, “Sosyal ve ekonomik memnuniyetsizliklerin siyasal itirazlara dönüştürülmesi için titiz bir çaba harcanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

“Ülkemizde basın özgürlüğü ile ilgili tartışma yaşanmaktadır… Sınır Tanımayan Gazetceiler Örgütü, Türkiye’de muhalif basının sindirildiğini belirterek, eleştiri dozunu gittikçe artırmaktadır. Türkiye’nin kara listeye girmesi için ince bir işçilik söz konusudur. FETÖ’yle mücadele sürecinin basın özgürlüğüne tehdit olduğu bile değerlendirilmiştir.

Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye’nin otoriterliğe kaydığı söylenmektedir. Bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünüdür… İhanetin, suçun, cinayetin özgürlüğü olmaz. Darbeye teşebbüsün özgürlüğü hiç olmaz… Güvenlik duvarı yıkılıp vatanımız harap olduğunda ne özgürlüğünden bahsedeceğiz.

Özgürlük insan hakkıdır, buna itiraz yoktur. Milli haklara, maneviyata saldırmak da bir nevi eşkiyalıktır ve yeri ceza hukukundadır… 10 yıldır çektik, özgürlük tıpkı demokrasi gibi birilerinin tekeline girerek derin manasından koptu… Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin, durum ve konum hatırlatması yapanların kuyumuzu kazmalarına asla izin vermeyeceğiz.

“ÜLKÜCÜLERİ CANİ OLARAK GÖSTERDİLER”

“Bunları tanıyor, emellerini biliyoruz. Bunların iç ve dış temsilcilerini dişlerimizi sıkarak izliyoruz. Yıllarca üniversitelerde eğitimlerini tamamlamaya çalışan ülkücüleri eli kanlı caniler gibi göstermeye çalışan özgürlük şarlatanlarını ne unuttuk ne de affettik. Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin, tehditkâr bir seda ile kurum ve hatırlatma yapanların, kızarmayan yüzleriyle kuyumuzu kazmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bunların maskesini indirmeye ant içeceğiz:

“RUH SAĞLIĞI YASASI’ ÇAĞRISI

Vatandaşlarımızın maddi vce manevi zorluklarının yanında ruhsal olarak sorun yaşadıklarını görüyoruz. Ağırlaşan problemlerin farkındayız. Haklar sınırların ve yetkileirn açık ve net şekilde belirlendiği bir toplumsal sözleşemye yani ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bu alanda bir boşluk hakimdir. Ruh sağlığı yasasının bu yıl içerisinde TBMM’den çıkarılmasını temenni ediyorum. Bu konuda bir kanun teklifi hazırlayan genel başkan yardımcımızı tebrik ediyorum.

TAKSİM’DE ‘ÖSO’ BAYRAKLI KUTLAMA

Sosyal dokumuzu bozmak, siyasi dengemizi baltalamak, toplumsal huzuru boğazlamak için tezgahlar ithal edilmektedir. Mesela, Taksim’deki yıl başı kutlamaları sırasında bir grubun Suriye bayrağı açması infiale yol açmıştır. Açık bir provokasyondur ve bu olayın arkasındaki isimler ortaya çıkarılmalıdır. Konu önemlidir, ihmali halinde ağır sonuçlar doğacaktır. 31 Mart öncesi huzuru kaçırmak istiyorlar, 1 Nisan sabahı için hazırlık yapıyorlar.

“SOSYAL VE EKONOMİK MEMNUNİYETSİZLİKLER SİYASAL İTİRAZLARA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR”

Gizemli ve gizli eller devrededir. Sosyal ve ekonomik memnuniyetsizliklerin siyasal itirazlara dönüştürülmesi için titiz bir çaba harcanmaktadır. 24 Haziran 2018’de milli uyanışı kundaklayan iç ve dış odaklar 31 Mart 2019’da aynısına mahkûm olacaklar. CHP’sinden İP’ine kim Türkiye’nin tarihsel yürüyüşünü kesmek istiyorsa onunla hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. Herkes ayağını denk alsın.

ABD’NİN SURİYE ÇEKİLME KARARI

ABD Başkanı Trump, 2018’de IŞİD’i yendiklerini iddia ederek Suriye’den çekileceklerini duyurmuştu. Trump Suriye’deki ABD varlığını sorgulamış, geri döneceklerini ifade etmiştir. Beyaz Saray sözcüleri tarafından takvim duyurulmuştu. Biz Suriye’den çekilme iradesine ihtiyatla yaklaştık. Gerçekten de Trump bir süre sonra Suriye’den çekilme konusunda zaman vermediğini ifade etmiştir. ABD Başkanı daha ileri giderek Suriye’den çekilsek bile Kürtleri korumak istiyoruz demiştir.

BOLTON’UN SÖZLERİ

Balton musun, Dalton musun bilmem ama şunu açıkça söylerim: Türkiye neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı? Bu nasıl bir küstahlıktır, bu nasıl bir terbiyesizliktir!

Bu haber en son değiştirildi 8 Ocak 2019 14:22 14:22

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam