Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2018-2023) kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Menü Planlama ve Menülere Yönelik Standart Gramajların Yer Aldığı Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi” hazırlamaya başladı.
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre, öğünlerde enerji, tuz, şeker, yağın azaltılması, posanın arttırılması ve porsiyon kontrolü amaçlanıyor. Rehbere göre okullar, kurumlar, kreşler, bakımevleri, huzurevleri, cezaevleri, hastaneler için ayrı ayrı ‘Ulusal Menü Programı’ yapılacak. Rehber, özel günler ve ziyafet menüleri bölümlerini de içerecek.
Rehberle besin ve besin ögesi gereksinimleri, hedef kitleye özgü menü temel ilkeleri, örnek menü modelleri ve menülerin hazırlanması, besin içeriklerinin değerlendirilmesi, özel durumlara özgü menüler (vejetaryen menü, besin alerjileri, glutensiz menü gibi) hazırlanması konularında ortak standart geliştirilecek. Sağlıklı yiyecek seçimleri tanımlanacak, sağlıklı tabak modeline göre seçmeli menüler yer alacak.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM…
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'ye geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun evinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı…
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve beraberindeki heyet, Ankara'da DEM Parti Genel Merkezi'nde Eş Genel Başkanı…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Aziz İhsan Aktaş hakkındaki dile getirdiği “yurt…
George W. Bush döneminde 46. ABD Başkan Yardımcılığı yapan Dick Cheneyi yaşadığı kalp sorunu nedeniyle…
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelere yönelik operasyonların kilit ismi Aziz İhsan Aktaş hakkında çok…