Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2018-2023) kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Menü Planlama ve Menülere Yönelik Standart Gramajların Yer Aldığı Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi” hazırlamaya başladı.
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre, öğünlerde enerji, tuz, şeker, yağın azaltılması, posanın arttırılması ve porsiyon kontrolü amaçlanıyor. Rehbere göre okullar, kurumlar, kreşler, bakımevleri, huzurevleri, cezaevleri, hastaneler için ayrı ayrı ‘Ulusal Menü Programı’ yapılacak. Rehber, özel günler ve ziyafet menüleri bölümlerini de içerecek.
Rehberle besin ve besin ögesi gereksinimleri, hedef kitleye özgü menü temel ilkeleri, örnek menü modelleri ve menülerin hazırlanması, besin içeriklerinin değerlendirilmesi, özel durumlara özgü menüler (vejetaryen menü, besin alerjileri, glutensiz menü gibi) hazırlanması konularında ortak standart geliştirilecek. Sağlıklı yiyecek seçimleri tanımlanacak, sağlıklı tabak modeline göre seçmeli menüler yer alacak.
Elektrik faturalarına yapılan zam Tüketici Hakem Heyeti tarafından 'ayıplı' bulundu. Bireysel başvuru yapılarak fahiş zamların…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve 22 maddeyle yasalaşan 10. Yargı…
İBB'ye yönelik soruşturmada tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilenlerden 22 kişi tutuklandı. 14 kişi ise adli…
AKP’nin 30 maddeden oluşan 10’uncu Yargı Paketi üzerinde iktidar ve muhalefet arasında uzlaşı sağlandığı, sekiz…
İBB’ye ait reklam panolarından Ekrem İmamoğlu’nun afişlerinin kaldırılmasının ardından bu alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…
Kıbrıs’ta 12 saatlik sert tartışmaların ardından Şans Oyunları Yasası, UBP-DP-YDP bloğunun 26 oyuyla kabul edildi.…