Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2018-2023) kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Menü Planlama ve Menülere Yönelik Standart Gramajların Yer Aldığı Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi” hazırlamaya başladı.
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre, öğünlerde enerji, tuz, şeker, yağın azaltılması, posanın arttırılması ve porsiyon kontrolü amaçlanıyor. Rehbere göre okullar, kurumlar, kreşler, bakımevleri, huzurevleri, cezaevleri, hastaneler için ayrı ayrı ‘Ulusal Menü Programı’ yapılacak. Rehber, özel günler ve ziyafet menüleri bölümlerini de içerecek.
Rehberle besin ve besin ögesi gereksinimleri, hedef kitleye özgü menü temel ilkeleri, örnek menü modelleri ve menülerin hazırlanması, besin içeriklerinin değerlendirilmesi, özel durumlara özgü menüler (vejetaryen menü, besin alerjileri, glutensiz menü gibi) hazırlanması konularında ortak standart geliştirilecek. Sağlıklı yiyecek seçimleri tanımlanacak, sağlıklı tabak modeline göre seçmeli menüler yer alacak.
MEB'in Turkcell ile yaptığı anlaşma sonrasında eğitim emekçilerine BİP ve benzeri uygulamaların kullanımını zorunlu tuttu.…
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, “Mahkeme karar aldı. Bu mahkemenin hiçbir…
İstanbul’da gerçekleştirilen “borsada spekülasyon” operasyonunda gözaltına alınanlar arasında bir isim dikkat çekti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın…
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 için kaleme aldığı yazıda, "Yeni bir dünya düzeninin…
Yarın görev süresi dolacak olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam odasının boşaltıldığı iddia edildi.…
Yerine kayyım atanan tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in avukatları, iddianamenin 8 aydır hazırlanmadığını belirterek…