Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2018-2023) kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Menü Planlama ve Menülere Yönelik Standart Gramajların Yer Aldığı Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi” hazırlamaya başladı.
Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre, öğünlerde enerji, tuz, şeker, yağın azaltılması, posanın arttırılması ve porsiyon kontrolü amaçlanıyor. Rehbere göre okullar, kurumlar, kreşler, bakımevleri, huzurevleri, cezaevleri, hastaneler için ayrı ayrı ‘Ulusal Menü Programı’ yapılacak. Rehber, özel günler ve ziyafet menüleri bölümlerini de içerecek.
Rehberle besin ve besin ögesi gereksinimleri, hedef kitleye özgü menü temel ilkeleri, örnek menü modelleri ve menülerin hazırlanması, besin içeriklerinin değerlendirilmesi, özel durumlara özgü menüler (vejetaryen menü, besin alerjileri, glutensiz menü gibi) hazırlanması konularında ortak standart geliştirilecek. Sağlıklı yiyecek seçimleri tanımlanacak, sağlıklı tabak modeline göre seçmeli menüler yer alacak.
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medyadan yayınladığı 1 Mayıs mesajında biber gazı kullanıp plastik mermi…
Türkiye Komünist Hareketi işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta alanlardaydı.
Başkanlık seçimlerine doğru giden ülkede mevcut başkan Joe Biden’la rekabetini sürdüren eski ABD Başkanı Donald…
Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, olağan kongre için çalışmaların başlatılması kararı çıktı. Erdoğan'ın toplantıda kongreleri…
İstanbul'da nisan ayında perakende fiyatlar, aylık yüzde 4,89; yıllık bazda ise yüzde 78,81 oranında arttı.…
"AKP gidecek işçi sınıfı gelecek. İşçi sınıfının baharı sosyalizmde olacak. Bugün burada bunu bir kez…