Basın İlan Kurumu binasında yine aynı manzara

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Basın İlan Kurumu binasına yine AKP'nin seçim afişi asıldı.

Basın İlan Kurumu binasında yine aynı manzara

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü binasına, Binali Yıldırım’ın 23 Haziran seçimi için kullandığı propaganda afişi asıldı.

Zeytinburnu’ndaki Toya Plaza’da bulunan Basın İlan Kurumu binası, Binali Yıldırım’ın İstanbul seçimi afişiyle kuşatıldı.

Binanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan gazeteci Zafer Arapkirli, “Bir kamu kuruluşu, binasında seçimdeki adaylardan birinin propagandasını nasıl yapar?…” diye sordu.

‘BİNA BİZİMMİŞ GİBİ ALGILANIYOR’

Kamu kurumu olması nedeniyle siyasi parti afişinin asılması yasak olması gereken binanın hemen her seçim ya da referandumda aynı manzaraya sahne olduğu biliniyor. Binaya her asıldığında büyük tepki alan afişle ilgili kurum, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ‘Milli irade Milli güç’ sloganıyla Erdoğan afişi asılması üzerine bir açıklama yapmış ve konu ile ilgili sorumluluğun kendilerinde olmadığını öne sürmüştü.

“Kurumumuz özel bir teşebbüsün sahibi olduğu bu binanın en üstünde yer alan iki katında 25 Şubat 2011’de imzalanan ve 1 Mart 2011’de başlayan sözleşme uyarınca halen kiracı konumundadır. Basın İlan Kurumu, 17 bin metrekarelik binanın 3 bin 400 metrekarelik kısmını oluşturan son iki katını kullanmaktadır.” denilen açıklamada “Aynı binanın alt katlarında kurumumuz gibi kiracı durumunda olan Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Anadolu Ajansı, Vatan Bilgisayar, Audi Servisi gibi birçok kuruluş bulunmaktadır. Dış cephede sadece kurumumuzun tabelası asılı olduğu için dışarıdan bakıldığında tüm bina kurumumuza aitmiş gibi algılanmaktadır.” ifadeleri kullanılmıştı.

Mevzubahis reklam alanının bina sahibine ait olduğu belirtilen açıklamada “Binanın çatısındaki reklam alanı için kurumumuzun müdahale hakkı yoktur. Hangi siyasi parti, kişi veya kuruluş olursa olsun kurumumuz, söz konusu reklam alanının kiralanmasına karışmamaktadır” açıklamasında bulunulmuştu.