Büyükşehirleri kaybeden AKP ilçe belediyelerinin yetkisini arttırıyor

Büyükşehirleri kaybeden AKP, "daha verimli" çalışmak bahanesiyle ilçe belediyelerinin yetkilerini arttırmanın hazırlığına başladı.

Büyükşehirleri kaybeden AKP ilçe belediyelerinin yetkisini arttırıyor

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri kaybeden AKP’nin ilçe belediyelerinin yetkisinin arttırılması planladığı öğrenildi.

Hürriyet‘ten Gizem Karakış’ın haberine göre AKP kurmayları geçen hafta belediye başkanları ile AKP Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda yeni dönemde yerel yönetimlerin “daha verimli” çalışması için yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Toplantıda ilçe belediyelerinin daha verimli çalışabilmesi için büyükşehirlerdeki bazı yetkilerin ilçelere devredilmesi yönündeki görüşler dile getirildi. Parti yönetiminde de bu konuda çalışma yapıldı.

Çalışmanın son halinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından geçtikten sonra yapılması düşünülen değişiklikler Meclis gündemine taşınacağı belirtiliyor.

Çalışma ile merkezin görev alanında olan bazı işlerin büyükşehir belediye başkanlıkları yerine ilçe belediyelerine devredileceği, bu kapsamda öncelikle ilçe belediyelerinin ve yeni kazanılan illerin mali kaynaklarının güçlendirileceği kaydediliyor.

Çalışma ile belediye üst yönetimlerinin belediye başkanıyla birlikte göreve gelmesi ve görevden ayrılması sağlanacak.