Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ceren Damar’ın katili: Kadın cinayeti gibi sunuldu!

Reklam

Ceren Damar’ın katili avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu: Kadın cinayeti gibi sunuldu!

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Hasan İsmail Hikmet, aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın da bulunduğu 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i 2 Ocak 2019 tarihinde tabancayla vurduktan sonra 17 yerinden bıçaklayarak öldürülmesine yönelik davanın ikinci celsesi dün Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Habertürk’ten Caner Aktan‘ın haberine göre, yargılamanın ikinci celsesi yapılırken, sanık Hasan İsmail Hikmet’in 26 avukat hakkında suç duyurusu dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

Aralarında Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın da bulunduğu 26 avukat hakkında suç duyurusunda bulunan Hikmet, avukatlar hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç uydurma ve iftira gibi suçlardan soruşturma başlatılmasını talep eden bir dilekçe hazırladı.

ÇİRKİN İTHAMLAR: EKSTRA NOT VAADİ

Hikmet, olayın kadın cinayeti olmadığını ancak kamuoyuna kadın cinayeti gibi takdim edildiğini savunurken, avukatlar hakkında kamu davası açılmasını da talep etti.

Mahkemede savunma yaparken sürekli yuhalandığını belirten Hikmet, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti: “Öğrencilere ekstra not vaadiyle duruşma salonunu hınca hınç doldurdular. Avukatıma yönelik salonda tehdit ve hakaret gerçekleştirildi. Anayasal ve evrensel savunma hakkımı gereği gibi etkin bir şekilde kullanmam engellendi. Avukatım baskı altına alınarak savunma görevini hakkıyla yerine getirmesi engellenmiştir.”

Reklam

Önceki Haberler

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57

CHP’li Bozbey tepki çeken atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li…

7 Mayıs 2024 14:25

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34
Reklam