Ceren'in katilinin ifadeleri ortaya çıktı: Katliam yapmak istiyordum

20 yaşındaki üniversiteli Ceren Özdemir'i evinin önünde katleden Özgür Arduç'un cinayetten hüküm giydiği ve firari olduğu ortaya çıktı.

Ceren'in katilinin ifadeleri ortaya çıktı: Katliam yapmak istiyordum

Ordu’da, üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in evinin önünde bıçaklanarak katledilmesi olayı ile ilgili katil zanlısı Özgür Arduç’un ifadeleri ortaya çıktı.

Habertürk‘ten Arzu Kaya’nın haberine göre, katil Özgür Arduç emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediği bıçağı bir av malzemecisinden çaldığını söylerken, “Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim.” dedi.

Bir bıçak darbesinde öldürebileceği kişiler aradığını söyleyen Arduç, ‘Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim’ diye kafasında tasarladığını belirtirken “Başka kadınları takip ettim. Kalabalığa karıştıkları için bir şey yapamadım. Ceren Özdemir’i yaklaşık 4 km takip ettim. Güçsüz kadınları kendime hedef seçiyordum. Çantasını almak istedim. Camdan bakan bir kişi olduğu için öldürdüm. Daha önce Ceren Özdemir’i hiç görmedim. Tanımıyorum, irtibat kurmadım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım.” ifadelerini kullandı.

SABIKASI KABARIK

Olay yeri yakınındaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından kimliği tespit edilen ve polisin operasyonuyla yakalanan Özgür Arduç’un sabıka kaydının kabarık olduğu anlaşıldı.

Yakalanma anında, genç kadını yaşamını yitirdiği saldırıda kullandığı anlaşılan bıçak ile 2 polis memurunu da yaralayan Arduç’un, 2005’te yine Ordu’da çocuk cinayetinden dolayı yakalanıp 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi.

Cezaevine konulan Özgür Arduç’un 2017’de çıkan bir yasaya göre cezasının belli bir kısmını yattığı için açık cezaevine alındığı anlaşıldı. 2018’de açık cezaevinden firar eden Özgür Arduç’un kısa süre sonra hırsızlık yaparken suçüstü yakalanıp yine aynı yasadan yararlanarak bir kez daha açık cezaevine konulduğu saptandı.

YİNE FİRAR EDİP, CEREN’İ KATLETTİ

Ceren Özdemir’in yaşamını yitirdiği bıçaklı saldırının şüphelisi Arduç’un, 1 Aralık’ta bulunduğu açık cezaevinden firar ettiği belirlendi.