Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Aslında Erdoğan seçimi kaybettiklerini kabul etmişti ancak…

Reklam

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak ” Yüzde 49 oy, İBB tarihinde rekor. Bundan daha yüksek oy alan yok. AA’nın ağır manipülasyon yaptığı ilk 5 saatin dışında İmamoğlu bu yarışı hep önde götürdü. Aslında Erdoğan kaybettiklerini kabul etmişti ancak Dolmabahçe’de yapılan toplantısı sonrası bir planın düğmesine basıldı. Mülkiye müfettişleri kesinleşmiş seçmen listelerini istedi. 3 Nisan’da Dolmabahçe’de kumpasın düğmesine basıldı.” İfadelerini kullandı.

Öztrak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Binali Yıldırım bakanlarla neyin toplantısını yaptı? Toplantıdan sonra yandaş medya büyük usulsüzlükler olduğuna yönelik kampanya başlattı. Sonra AK Parti’nin delilsiz itirazlarına rağmen ilçelerde geçersiz oyların sayımına başlandı. YSK’nın göz yummasıyla sayıma devam edildi.

1 Nisan’da AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kaybettiklerini anlamıştı. Kazandıkları belediyeler içine İstanbul’u sokmamıştı. Dolmabahçe’de yapılan toplantı sonrası kumpasın düğmesine basıldı.

9 Nisan’da Büyükçekmece’yi polisler bastı. Taşıma seçmen tutanakları toplamaya başladılar. Polislerin evlere gitmesi hukuksuzluğun daniskasıdır. Bahçeli aynı gün seçim yenilensin dedi, icazet verdi. AK Parti Büyükçekmece’de ilk defa seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu.

AK Parti YSK Temsilcisi’nin sürekli bakanlarla telefonda konuştuğu görüldü. İktidar partisi bizlerle eşit şartlarda seçime girmesi gereken parti, devletin polisi, adalet bakanı, herkes yardımcı oluyor. Bu ne biçim adaletli seçim anlamak mümkün değil. Şu anda duyduğum kadarıyla Büyükçekmece’de azalmakla birlikte polisler dolaşıyor.

YSK da AK Parti’nin Büyükçekmece talebini yoğunluk nedeniyle görüşmüyor. Saray ve bekçisi FETÖ tipi kumpasla masada geri almanın önünü açmışlardır. YSK’ya yapılan olağanüstü itirazın hukuki kılıfı Büyükçekmece’de taşıma oy ile ilgili usulsüzlük iddialarıdır.

Polis toplamaları yaparken biz de boş durmadık. 13-14 yaşındaki çocuklara anne babalarının evde oturmadığına dair tutanak imzalatmaya çalışmışlar. İmzalanan tutanakların bir örneği vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışıyorlar insanlar anlamıyor. Polisler polisleri şikayet ediyor. Bunu yapan polisler de hayatlarından memnun değiller.

“TÜRKİYE’NİN HALA KALKINMA PLANI YOK”

Bu ülkenin hala bir kalkınma planı yoktur. Önce bir yeni ekonomi programı diye bir şey hazırladı. Ondan yeni ekonomi yaklaşımı dedi. Şimdi de yapısal dönüşümleri. Türkiye’de finans sektörünün ciddi sıkıntıları var. Kamu banlarında yandaşlar batmış şimdi devlet tahvilleri veriliyor. Bu krizin yükü buradan milletin sırtına yüklenmiş.

Kıdem tazminatı konusunda çalışan kesimler son derece hassastır. Çalışanların onayı alınmaması yanlıştır.”

Bu haber en son değiştirildi 11 Nisan 2019 14:09 14:09

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam