Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP’den dört adayla ortak yayın çağrısı

Reklam

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Meclis’te görüşülmesine devam eden yeni askerlik sistemi yasa teklifine ilişkin konuşan Özkoç, “Biz ordumuzun günün şartlarına uygun olarak tekrar yapılanmasının karşısında olmayız ancak yapılandırmanın zafiyet içermeden daha güçlü şekilde çıkabilmesi için her türlü katkıyı sunacağız, bir an önce yasalaşması için elimizden gelen hızlandırmayı gerçekleştireceğiz dedik, sözümüzü tuttuk” ifadelerini kullandı.

Yükümlü oranının yüzde 70’ten yüzde 30’a düştüğüne dikkat çeken Özkoç, “Üç ya da bir uygulanan celp 12 aya çıkartıldı. Daha fazla asker alınacak ama henüz 200 bin açık var, gerekli uyarılarımızı yaptık, çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanına askerliği 3 aya düşürme yetkisi verilmesi, bu kabul edilemez dedik, en az 6 ay olmak koşuluyla artırabilme yetkisi verildi” şeklinde konuştu.

Özkoç, şöyle devam etti:

“45. madde Cumhurbaşkanının askerlikten muaf yetkisi, kendisinin uygun gördüğü kişilere muafiyet verilmesi, Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararı ve Milli Savunma Bakanı oluruyla. On maddede değişiklik yaptık, çıkıyorsa desteğimizi dün verdik, bugün vermeye devam edeceğiz. Yarın itibariyle hızla sonuçlanmasını istiyoruz. Yasalaşma sürecini bir an önce başlatsınlar. CHP olarak her konuda titizlikle görevimizi yapmaya devam edeceğiz. ”

“KAZANAN BELLİ”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile gazeteci İsmail Küçükkaya’nın bir otelde görüşmesine ilişkin soruya ise Özkoç, “İsmail Küçükkaya moderatör. Böyle bir demokratik ortam oluşmamıştı, herkes üstüne düşeni yaptı. Komplo soru sorulduğuna dair herhangi bir nokta yok ve herkese aynı sorular soruldu. Kafa bulandırmak, demokratik yapılandırmayı bunu küçültmek, yıpratmak kimseye fayda sağlamaz. Kazanan bellidir, Türkiye demokrasisi kazanmıştır. Adaylar kendi çalışma alanlarını, projelerini ifade ettiler” cevabını verdi.

DÖRT ADAYLA PROGRAM ÇAĞRISI

Özkoç, bir gazetecinin İmamoğlu-Yıldırım arasındaki ortak yayına ilişkin sorduğu, “Demokratik bir yapı diyorsunuz ama seçime katılan diğer iki partinin adayı ortak yayında yoktu. Nasıl yorumlarsınız” sorusuna ise “Keşke olsaydı. Diğer iki partinin adayı da bu programda olmalıydı. Çok haklısınız. Size katılıyorum. Önemli bir konu” yanıtını verdi.

Özkoç, bu soruya devamla, “Peki, 4 adaylı program önümüzdeki günler için planlanabilir mi?” sorusunu da “Planlanabilir. Planlanmalıdır.” diyerek yanıtladı.

Bu haber en son değiştirildi 19 Haziran 2019 20:35 20:35

Reklam

Önceki Haberler

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55

Yargıtay Başkanlığı seçiminde gelişme: Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

AYM'nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 35 tur boyunca…

11 Mayıs 2024 10:28

9. Yargı Paketi taslağı ortaya çıktı: Etki ajanlığı ve kadınların soyadı konuları öne çıkıyor

9. Yargı Paketi taslağına göre 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 339’uncu maddesinden sonra gelmek üzere…

11 Mayıs 2024 09:47
Reklam