CHP'nin adayı Soyer: Babamı bırakın, seks kasedim olduğunu söylediler

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, "abamı bırakın, en son Avrupa’da bir kadınla bir kasedimin olduğunu bile söylediler." dedi.

CHP'nin adayı Soyer: Babamı bırakın, seks kasedim olduğunu söylediler

CHP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Tunç Soyer, babası üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili konuşurken “Babamı bırakın, en son Avrupa’da bir kadınla bir kasedimin olduğunu bile söylediler” dedi.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman,  Tunç Soyer ile yaptığı söyleşiyi okurlarına aktardı. 12 Eylül döneminde askeri savcı olan babası Nurettin Soyer’in MHP’lilere işkence ettiği yönündeki iddialarla ilgili konuşan Soyer, “İnsan üzülüyor. Yani tamamen alışmak, bunları yok saymak mümkün değil. Allah’tan şunu biliyorum: Bunların hepsi, bugünkü siyaset kültürünün argümanları, tartışmaları. Ve kesinlikle şuna inanıyorum, başka bir şey siyaset dili mümkün! Zaten o yüzden devam ediyorum. Bu nedenle de bunların beni acıtmasına izin vermiyorum. Babamı bırakın, en son Avrupa’da bir kadınla bir kasedimin olduğunu bile söylediler.” dedi.

Arman’ın ne kasedi diye sorması üzerine Soyer şu ifadeleri kullandı:

“Malum kasetlerden. Seks kasedim olduğunu bile söylediler Evet! O bile söylendi. Böyle bir iftirayı atmaktan bile çekinmediler. Eşim elbette güldü geçti! Çok şükür ki birbirimize güvenimiz tam. İftirayı hemen onunla paylaştım tabii. Bütün bunlar kırıcı ve incitici olmaya devam ediyor elbette. Ama bilirseniz sebeplerini, daha az inciniyorsunuz.”