Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP’nin özelleştirme karşıtlığı buraya kadar!

Reklam

CHP, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine sert tepki göstermişti. CHP ve ittifak ortağı ‘İyi Parti’ özelleştirilmesine tepki gösterdiği şeker fabrikalarının 2019-2020 dönemi için açılışlarına AKP’lilerle birlikte katıldı.

2018 yılının Şubat ayında Resim Gazete’de çıkan haberle Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait 14 fabrika özelleştirilmiş, muhalefet partileri ise tepki göstermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi ve ‘İyi Parti’, Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine karşı, “Şeker Fabrikaları Vatandır, Vatan Satılamaz” sloganları eşliğinde yürüyüş ve fabrikaların önünde mitingler düzenlemişti.

Özelleştirilen Şeker Fabrikaları 2019-2020 dönemi için açılışlar düzenlendi. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmelerine karşı düzenlenen eylemlere katılan CHP’li ve ‘İyi Parti’li vekillerin açılışlara katılması büyük bir tepki ile karşılandı.

Odatv’nin haberine göre, Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nı 150 milyon TL’ye satın alan Binbir Gıda geçtiğimiz günlerde açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine, AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yanı sıra daha önce şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenlenen eylemlere katılan, “Şeker fabrikaları vatandır, vatan satılamaz” pankartı ardında yürüyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve ‘İyi Parti’ Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ın katılması tepkiyle karşılandı.

CHP’nin özelleştirme karşıtlığı buraya kadar!

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam