Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘basın özgürlüğü’ açıklaması: Medyanın yarısının sermayesi ‘Erdoğan karşıtlığı’

Reklam

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Daily Sabah gazetesine ABD Büyükelçiliğinin Twitter’dan yaptığı basın özgürlüğü ile ilgili paylaşımı eleştiren bir açıklama yaptı.

‘TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SORUNU YOK’

Türkiye’nin ABD’yi basın özgürlüğü konusunu siyasi rant için manipüle etmemeye çağırdığını savunan Altun, “Hem içeride hem de dışarıda kasıtlı ve manipülatif bir şekilde iddia edildiğinin aksine Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda herhangi bir sorun bulunmuyor. Bugün Türkiye ile ilgili basın özgürlüğü tartışmaları esas zemini olan medya alanıyla ilgisini yitirmiş durumda. Maalesef bu konuya tamamen siyasi ve ideolojik bir mesele olarak yaklaşılıyor.” değerlendirmesini yaptı.

‘Objektif bir bakışla Türkiye’nin basın özgürlüğünün çok geniş çerçevede yaşandığı bir ülke olduğunun çok rahat görüleceğini’ ileri süren Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 17 senedir iktidarda bulunuyor. Bu dönem boyunca ülkemizde demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında kayda değer atılımlar gerçekleştirildi. Bunun sağladığı ortamda medyada da ciddi bir büyüme ve çeşitlilik ortaya çıktı. Basın özgürlüğü alanında da haksız, yanlı ve manipülatif değerlendirmelerin aksine ciddi bir genişleme sağlandı.” ifadelerini kullandı.

‘HER TÜRLÜ MUHALİF SES GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİREBİLİYOR’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, açıklamasında, şu sözlere yer verdi:

“Şu an Türkiye’de farklı ideolojik bakışlara sahip birçok televizyon kanalı, gazete, internet sitesi ya da yeni medya platformu mevcut. Bu ortamlarda her türlü muhalif ses rahatlıkla görüşlerini dile getirebiliyor. Esasen bakıldığında medya dünyasının yarısının ideolojik sermayesinin Erdoğan karşıtlığı ya da muhalefeti olduğu görülebilir. Bununla birlikte hükümet yanlısı medyanın varlığı da son derece doğal.”

‘İÇ İŞLERE MÜDAHALE ARACI’

”Bu gerçeğe rağmen kimi kişi, kurum ve ülkeler tarafından ifade özgürlüğü ya da basın özgürlüğü gibi konuların ideolojik olarak saplantılı ve güdümlü bir bakışla araçsallaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu konuları ülkelerin iç işlerine müdahale aracı olarak kullanmaya çalışmak büyük bir hata. Bu yanlışa düşen ülkeler öncelikle dönüp kendilerine bakmalı. Bu tutumlarına devam ettikleri müddetçe esas onların kendi içinde çözemediği ve uluslararası alana da yansıyan ayrımcılık, İslam düşmanlığı, aşırı yoksulluk gibi sorunlar daha fazla gündeme gelecektir.”

Reklam

Önceki Haberler

1944’te Kırım’da Yahudi Cumhuriyeti projesi

Yahudi Antifaşist Komitesi, Sovyet Yahudi halkının ekonomik ve kültürel gelişiminin sağlanması ve Sovyet vatanı için…

10 Nisan 2025 19:32

“Yenidoğan çetesi” soruşturmasında yeni iddianame

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasında 13 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek" ve "zincirleme…

10 Nisan 2025 17:56

Merkez Bankası’nın rezervleri son yedi ayın en düşük seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 4 Nisan haftasında 2 milyar 250 milyon dolar azalarak…

10 Nisan 2025 17:14

Ali Yerlikaya, gençlere orantısız güç kullanan polislere sahip çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orantısız güç kullanımı ve kötü muamele ile gündemde olan polislere seslenerek,…

10 Nisan 2025 17:03

Protestolarda tutuklanan 102 genç hakkında tahliye kararı

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu protestolarında tutuklanan 102 genç hakkında tahliye kararı verdi.…

10 Nisan 2025 16:22

Laiklik Meclisi: Karşı devrim, laiklik uğruna mücadele edecek milyonlarca yurttaş sayesinde başarıya ulaşamayacak

Laiklik Meclisi, "Türkiye Devleti'nin dini, din-i İslâm'dır" ifadesinin Anayasa'dan çıkarılışının 97. yıldönümünde yaptığı açıklamada karşı…

10 Nisan 2025 16:16
Reklam