Davutoğlu cephesi: Madem Suriye'de biz yanlış yaptık, niye aynı politika devam ediyor?

Davutoğlu'na en yakın isimlerden Selçuk Özdağ, "Madem ki, Davutoğlu’nun politikaları yanlıştı, o zaman bu politikalar niye değiştirilmedi?" diye sordu.

Davutoğlu cephesi: Madem Suriye'de biz yanlış yaptık, niye aynı politika devam ediyor?

AKP’den ihraç edilecekken istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 18 Ekim’de Manisa’da uzun bir süredir hazırlıklarını yaptığı partisinin kuruluşunu resmen ilan edecek. Kurucular Kurulu onayı olmadığı için partinin tüzük ve programının açıklanması beklenmiyor.

Davutoğlu’yla birlikte hareket eden eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa buluşması öncesi açıklamalarda bulundu.

Medyafaresi‘ne konuşan Özdağ, AKP’nin Suriye politikası konusunda Davutoğlu döneminin eleştiri konusu yapıldığı yönündeki soruya “Madem Sayın Davutoğlu bu kadar güçlü bir adamdı, Milli Güvenlik Kurulu’na gücü yetti, Bakanlar Kurulu’na gücü yetiyor dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a gücü yetiyor, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gücü yetiyor ve Suriye politikasını tek başına belirleyecek kadar güçlü bir Dışişleri dönemin Bakanı, güçlü fenomen. Bu güçlü fenomen yıllar sonra niye Erdoğan’la karşı karşıya kaldığında gücü yetmedi de genel başkan ve başbakanlığı bıraktı. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarı Turan Güneş miydi, Ecevit ve Erbakan mıydı? Turan Güney sadece onlardan aldıkları bir emri yerine getiriyordu, bütünlüğün almış olduğu kararın uygulayıcısıydı.” diye yanıt verdi.

Özdağ, “Madem ki, Davutoğlu’nun politikaları yanlıştı, o zaman bu politikalar niye değiştirilmedi? Esad’la niye görüşülmedi neden hala oralarda operasyonlar yapılıyor. 4 milyon insan neden geri gönderilmedi? Davutoğlu’nun politikaları yanlıştı diyerek, hükümet, Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaparak bu konularda Davutoğlu yanlış yapmıştı, biz de bu yanlışlara iştirak etmiştik, şimdi değiştiriyoruz niye demediler? Aynı politika hala neden devam ediyor.” ifadelerini kullandı.