Reklam
Kategoriler: İç Açı

Devlet okuluna kayıt için ‘cüzi miktar’ şartı: ‘5 bin lira istendi’

Reklam

Çocuğunu Kadıköy Cenap Şahabettin İlkokulu’na kayıt yaptırmak isteyen bir veli, kendisinden 5 bin TL para talep edildiğini ileri sürdü.

Yaşadıklarını BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’e anlatan veli, “Bakanlık eğer bu konunun takipçi olacağı konusunda samimi ise okul aile birliklerinin banka hesaplarını incelesin” diye konuştu. Okul yetkilileri ise iddiaları yalanlayarak “Uzak ilçelerden gelen veliler okul aile birliğimize bağış yapıyor ama kimseye kayıt için bağış şart koşmuyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Öğrenci kaydı için velilerden para talep eden devlet okulları hakkında soruşturma başlatılacak” uyarısının yaptırım içermediği, İstanbul’daki bir okulda yaşananlarla gözler önüne serildi. İddiaya göre, okul çağına gelen çocuğu için Kadıköy Cenap Şahabettin İlkokulu’nun kapısını çalan veliden 5 bin TL kayıt ücreti istendi. Velinin anlattıklarına göre, kayıt işleriyle ilgilenen müdür yardımcısı, “Okul müdürümüzün kesin talimatı var. Ana sınıfı kaydı için 3 bin TL, birinci sınıf kaydı için ise 5 bin TL bağış yapmanız gerekiyor. Bağış yapmazsanız kayıt yaptırma şansınız da yok” dedi.

“KİMİN PARA YATIRDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Müdür yardımcısı, okulun kayıt bölgesinden çok fazla talep gördüğünü, boş kalan kontenjanlara ise kayıt bölgesi dışından bağış yapan ailelerin çocuklarının alındığını ifade etti. Veli, okul yönetiminin kayıt için talep edilen paranın okul aile birliğinin banka hesabına yatırılmasını istediğini söyleyerek müdür yardımcısının “Biz ekstreden kimin para yatırdığını görüp ona göre kayıt yapıyoruz” dediğini savundu.

İddialara ilişkin BirGün’e bilgi veren okul yönetimi, kimseden kayıt için 5 bin TL istenmediğini anlattı. Okulun bulunduğu ilçeden uzak yerlerden gelen velilerden okul aile birliği için “Cüzi miktarlarda” para talep edildiğini ifade eden yetkili, “Ama 1 TL bile bağış yapmayanların kayıtlarını da alıyoruz” dedi. Yetkilinin, “Okul bağışlarla güzel ve tercih edilebilir hale geldi” sözleri de dikkati çekti.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam