Reklam
Kategoriler: İç Açı

Dink davası sanığı: Ne surette olursa olsun öldürüleceğini devletime bildirdim

Reklam

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu, 14’ü firari 85 sanığın yargılanmasına tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, eski Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü sağ büro memuru Mustafa Kuletaş’ın, tutuklu bulunduğu Çanakkele Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlantı kurularak tanık olarak bilgisine başvuruldu.

FETÖ üyeliği suçundan tutuklu olduğunu ve polis memurluğundan emekli olduğunu belirten Kuletaş, mahkeme heyeti başkanı ve Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

“HAYAL’İN İFADESİNİ BEN Mİ ALDIM ÇOK ZAMAN OLDU HATIRLAMIYORUM”

Trabzon’da 2004 yılında McDonalds’ın bombalanması olayıyla ilgili polis tutanaklarında imzası bulunan tanık Kuletaş, o dönem olay yerine gitmediğini ve büro elemanı olarak sadece ifadeleri alıp yazdığını söyledi. Kuletaş, “Çok uzun bir süre oldu. Yaşım 60, hatırlamıyorum. Ne desem yalan olur. Yasin Hayal’in ifadesini ben mi aldım hatırlamıyorum. İfadesinin altında imzam varsa ben almışımdır. İmzam yoksa ben almamışımdır. Ama annesi ile babasının ifadesini ben aldım.” dedi.

Kuletaş, “Erhan Tuncel ile yapılan sorguya, mülakata katıldınız mı?” sorusunu da “Hayır. Sorguda ben yoktum.” şeklinde yanıtladı.

ZENİT: CİNAYETİ BİLDİRDİM

Tanık anlatımından sonra söz alan tutuksuz sanık Muhittin Zenit, “Ben Hrant Dink cinayetinden 11 ay önce, Dink’in ne surette olursa olsun Yasin Hayal tarafından öldürüleceğini devletime bildirdim. Üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yaptım.” diye konuştu.

Zenit, soruşturmanın ilk aşamasında savcılıkta ifade veren Hüseyin Tan adlı kişinin beyanlarının da, çelişki barındırdığını öne sürdü.

Duruşmada dinlenilen bazı tanıklar da sanıkları tanımadıklarını ve olayla ilgili bilgilerinin bulunmadığını savundu.

Duruşma tanıkların dinlenilmesine devam edilmek üzere yarına ertelendi.

‘7 ŞUBAT KRİZİ’ İLE BİRLEŞTİRİLDİ

Öte yandan, tutuklu sanık Ercan Gün hakkında 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin ifadeye çağrılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin de bu dava dosyasıyla birleştirildiği öğrenildi.

Bu haber en son değiştirildi 11 Haziran 2019 17:12 17:12

Reklam

Önceki Haberler

Metro İstanbul’da TİS çıkmaza girdi

Metro İstanbul’da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işveren tarafından herhangi bir teklif sunulmaması üzerine Demiryol-İş Sendikası'na…

9 Nisan 2025 00:29

Kadıköy’de dayanışma sahnesi kuruldu

Tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden üniversite öğrencileri Kadıköy Festival Park'ta dayanışma sahnesi kurdular

8 Nisan 2025 22:24

Laiklik Meclisi tarafından hazırlanan Şubat 2025 Laiklik İhlalleri Raporu yayımlandı

Laiklik Meclisi İzleme Merkezi tarafından düzenli periyotlarla hazırlanan Laiklik İhlalleri Raporu'nun Şubat 2025 dönemine ait…

8 Nisan 2025 18:21

ABD, Türkiye’yi İran, Rusya ve Çin’e karşı konumlandırmayı planlıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Büyükelçisi adayı Thomas Barrack, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonunda yaptığı…

8 Nisan 2025 17:31

Protestolara katılan 819 yurttaşa kamu davası açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından süren eylemlere katılan…

8 Nisan 2025 17:17

Silivri’de Tutuklu öğrenciye şiddet iddiası: Uykusundayken saldırdı

İBB'ye yönelik operasyonların ardından başlayan protestolarda tutuklanan öğrencilerden birinin cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi. Yaşananları…

8 Nisan 2025 17:03
Reklam