Ekrem İmamoğlu'ndan 'sokak hayvanları' açıklaması
Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yardımcılarına ekim ayı sonuna kadar konuyla ilgili manifesto oluşturulması talimatı verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu. 700 dönüm arazi üzerine kurulu İBB’ye ait hayvan barınağındaki birimleri gezen İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada sokak hayvanları meselesinin önemine dikkat çekerek ”İstanbul’un sokak hayvanları konusunun birkaç dezavantajı var. Hukuki düzenlemeleri var. İnsanların, toplumun bilinçlendirilmesi konusundaki sorunları var. Sahiplendirme konusundaki süreç yönetimi var. Bizim burada çok aktif bir kampanya yönetmemiz lazım. Özellikle sahiplendirme konusunda. Doğal alanların korunması da önemli. Olay, aslında bütüncül bir mesele” dedi.
‘BİR MANİFESTO OLUŞTURMAMIZ LAZIM’
Konunun hassasiyetini kabul eden ancak yaşananları yargısız infaz olarak nitelendiren İmamoğlu, ”Bu konu, sahada bilgi kirliliği üzerinden konuşulmamalı. Yani ne yargısız infaz olmalı ne de bir kusur varsa, giderilmeme konusunda kurum olarak bizlerin inat yapmaması lazım” ifadesini kullandı.
‘KISIRLAŞTIRMA KABUL EDELİM ETMEYELİM BİR METODA DÖNÜŞTÜ’
Konuyla ilgili eylül ayı içerisinde çalıştaylar yapılması talimatı veren İmamoğlu, ekim sonu itibariyle bir manifesto oluşturulması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, ”Bir hedef koyarak, ekim sonunda İstanbulluya, sokak canlıları ile ilgili bir manifesto oluşturmamız lazım. Bence makul bir süre. Bu hedefi koyalım. Ondan sonra, biz bu alanı, barınma yerini, rehabilitasyon noktalarını, ameliyathaneyi ya da işte hayvan hastanesini nasıl değerlendireceğimize, nasıl yapacağımıza hep beraber karar verelim. 39 ilçe işin içinde olacak. Her soruya cevap vermemiz lazım. Vatandaş bilgi sahibi olmayabilir, sorgulayabilir, suçlayabilir ama cevabımız olacak. Yaptığımız işlemi göstereceğiz. Sisteme kavuşturmalıyız. Çünkü müthiş sokak canlısı popülasyonu var. Çok net. Bunu yönetmemiz lazım. Bunu vicdanla yönetmemiz lazım. İnsanların sahiplenmesini sağlayarak yönetmemiz lazım. Kısırlaştırma, kabul edelim etmeyelim, bir metoda dönüştü artık bu şehirde. Başka şansı yok” diye konuştu.