Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Elektrik ve doğalgazda zam bekleniyor

Reklam

Akaryakıt ürünleri, çay ve şeker derken seçimlerin bitmesinin hemen ardından başlayan zam furyası başka tüketim kalemlerine de sıçrayarak devam ediyor.

Elektriğe yapılacak zamla ilgili olarak gözler Ankara’da bugün yapılacak EPDK toplantısının kararına çevrildi. Kurulun yeni elektrik fiyatlarını ya bu haftaki toplantısında ya da pazar gününe kadar yapılacak olası ikinci bir toplantıda karara bağlanması bekleniyor.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre devletin kontrolündeki Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) başta olmak üzere elektrik üreten, ileten ve dağıtan şirketler, “artan maliyetleri”ni gerekçe göstererek, bunun belli bir düzeyde elektrik fiyatlarına yansıtılmasını istiyor.

Aydilek’in haberine göre, 1 Temmuz’da fiyat artışı yapılmaması halinde 1 Ekim’de zam ihtiyacının daha da artabileceğine işaret ettiği konuşuluyor. Zam yüzdesinin miktarının ise “çift haneli” olması isteniyor.

DOĞALGAZDA DA ZAM İSTENİYOR

Zam beklentisi içinde olan bir başka alan olan doğalgazla ilgili olarak da habere göre sektörden bazı isimler “BOTAŞ, doğalgazı (her 1000 metreküp) ortalama 295-300 dolar aralığında ithal ediyor. Konutlara, bugünkü fiyatlarla yaklaşık 150-160 dolardan satıyor. Sanayide de benzer sübvansiyonlar söz konusu. Bu nedenle bir artışa ihtiyaç olduğu söylenebilir” dedi.

BOTAŞ’ın da en geç 30 Haziran Pazar gününe kadar tarife ile ilgili karar vermesi gerekiyor. Yeni elektrik ve gaz tarifeleri, (zamlı ya da aynen korunan), 1 Temmuz’da uygulamaya girecek.

Bu haber en son değiştirildi 27 Haziran 2019 13:05 13:05

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam